Notícies i comunicats

30/09/2019

Visita de professionals europeus a diferents serveis i projectes socials de la ciutat de Girona

Uns 20 professionals, provinents d'Itàlia, Polònia i Àustria, estaran els dies 30 de setembre i 1 i 2 d'octubre a la ciutat de Girona per conèixer bones pràctiques que evitin la cronificació de la pobresa.

La visita forma part del projecte G.O.L (Get out of the Loop) de cooperació europea per a la identificació de bones pràctiques de lluita contra l’exclusió social finançat per la UE en el marc del programa d’Erasmus Plus. El projecte preveu tres visites d’estudi per a conèixer experiències; la primera va ser el novembre de 2018 a Florència, i enguany, la segona és a Girona (la tercera serà el maig de 2020 a Varsòvia). A partir de les visites i l’intercanvi d’experiències s’elaborarà un document de recomanacions sobre com sortir del “cercle viciós” de la pobresa. L’Ajuntament de Girona des de l’Àrea de Drets Socials participa del projecte en col·laboració amb la Fundació Campus Arnau d’Escala.

Pel que fa als serveis i programes municipals, la visita d’estudi a Girona inclou; una visita al Centre d’Acolliment La Sopa i El Club, l’assistència a una sessió d’acollida per a nouvinguts (al CC La Mercè) i la visita a l’Espai Jove El Güell, i la presentació del projecte de joves migrats sols del Consell de Cohesió Social.

A més, els participants, també podrán conèixer altres projectes d’entitats de la ciutat en la lluita contra l’exclusió social.  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)