Notícies i comunicats

19/12/2012

Obre la nova oficina d'atenció al ciutadà pel TAV a Girona

Puigdemont va participar en una trobada amb comerciants, veïns i presidents de comunitats afectats per les obres del TAV al parc Central i als carrers dels voltants.

Font: Manel Lladó / El Punt Avui

L'alcalde, acompanyat del regidor responsable del projecte ferroviari, Carles Ribas; l'edil de Mobilitat, Joan Alcalà, i la regidora de Promoció Econòmica, Marta Madrenas, van ser ahir a l'edifici municipal del Centre d'Iniciatives Locals (CIL), on hi ha ara l'oficina municipal d'atenció a la ciutadania. Puigdemont va aprofitar l'acte per instar la gent a preparar documentació per demandar Adif i el Ministeri de Foment pels perjudicis de quatre anys d'obres i l'incompliment de l'acabament del projecte ferroviari (fer subterrani el tren convencional i l'enderrocament del viaducte, com a mínim, de l'espai central). "Hi haurà batalles individuals, però també una batalla col·lectiva per presentar les demandes a Adif i Foment", va afirmar Puigdemont al CIL.

El govern va presentar ahir imatges del que podria ser el futur parc Central. El regidor Carles Ribas va destacar que els veïns podran triar com volen que sigui l'espai sobre l'estació del TAV i, per exemple, els accessos a l'aparcament, les sortides d'emergència o els elements de ventilació. Els col·legis d'arquitectes i d'arquitectes tècnics col·laboraran en el procés.

D'altra banda, l'alcalde va instar ahir els veïns de la ciutat a acceptar que el pas subterrani del tren convencional és inviable, cosa que ell ja assumeix. Per tant, considera que no cal plantejar-se grans canvis a partir de l'arribada del tren d'alta velocitat (TAV) el 8 de gener. "No cal esmerçar esforços i diners a pensar i dissenyar una ciutat que no tindrem", va dir.

[Font: El Punt Avui]  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)