Notícies i comunicats

10/01/2013

El Tren d'Alta Velocitat arriba a Girona

Connectarà la ciutat amb 37 minuts a Barcelona i amb 16 minuts a Figueres

Caràtula del díptic informatiu

La connexió de la ciutat de Girona amb Alta Velocitat ja és una realitat. Ahir varen començar a circular els primers combois que uniran les estacions de Barcelona Sants, Girona i Figueres - Vilafant.

Un total circularan nou trens per sentit cada dia entre Figueres, Girona i Barcelona, dels quals vuit continuaran el viatge fins a Madrid i Saragossa. Dos d’aquests trens serviran a més a més per enllaçar enllaçar-los amb el servei d’Alta Velocitat francès fins a París.

Entre Girona i Barcelona, el temps de trajecte és de 37 minuts i costa 6,91 euros si s'agafa un abonament de deu viatges, però 15,70 euros si es compra el bitllet senzill, i entre Figueres i la capital catalana, es fa en 53 minuts per 8,89 euros amb una abonament de 10 trajectes, i 20,20 euros si es compra el bitllet senzill.

Després d'anys d'endarreriments en els treballs de la línia d'alta velocitat fins a la frontera francesa, finalment s'ha posat en marxa aquest servei, que el 2003 va arribar a Lleida, el 2006 a Tarragona, el 2008 a Barcelona i el 2010 s'obrís el tram entre Figueres i Perpinyà.

Adjunt: díptic i document amb preus i horaris; vídeo-notícia i webs informatius.

 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)