Notícies i comunicats

08/03/2013

Dilluns s'inicia la construcció dels micropilots que protegiran les canalitzacions de telefonia i fibra òptica

També, segons ADIF, el pas per accedir directament a l'estació del tren des del carrer Bisbe Sivilla s'obrirà el proper dissabte 16 de març.

Font: Ajuntament de Girona

A partir del proper dilluns 11 de març, en el marc de les obres preparatòries per a la construcció de les rampes que han de donar accés a l’aparcament de la futura estació del tren d’alta velocitat, s’iniciarà la construcció dels micropilots que han de protegir les canalitzacions de telefonia i fibra òptica que passen per la vorera adjacent a les rampes d’accés a l’aparcament soterrat de l’estació del TAV.

Aquesta actuació comporta posar tanques a un espai a continuació de les que ja hi ha situades per l’obra del passeig d’Olot a tocar la plaça de la Mare de Déu de Montserrat. Aquest espai es preveu que estigui ocupat durant dues setmanes i, un cop realitzada l’actuació, es tornaran a retirar les tanques fins a la seva posició original. L’aparcament de motos afectat es traslladarà a dos nous aparcaments que s’habilitaran al carrer del Bisbe Sivilla i a la plaça d’Europa a la part no ocupada per les obres.

Per altra banda i segons ha manifestat ADIF, el pas per accedir directament a l’estació de tren des de Bisbe Sivilla, que estava previst que s’obriria el 9 de març, a causa de les pluges no es podrà obrir fins al proper dissabte 16 de març.

El regidor del projecte ferroviari, Carles Ribas, també ha avançat que en les properes setmanes es farà efectiu el canvi d’emplaçament de l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana del TAV, situada actualment a l’edifici del Centre d’Iniciatives Locals (carrer Tarragona, 40) i que passarà a situar-se “a la zona 0” de les obres. L’oficina estarà oberta tots els matins i comptarà amb la presència d’un tècnic especialitzat, que a més a més diàriament controlarà sobre el terreny els treballs de reposició. Finalment i en referència a les obres de reposició de la Devesa, Ribas ha explicat que en el termini de 2 mesos es preveu que estigui totalment alliberat l’espai i que l’afectació de la sortida d’emergència sigui “molt lleu i perfectament integrada”. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)