Notícies i comunicats

22/04/2013

Girona acollirà la 7a Cimera de Ciutats per l'Alta Velocitat i la Interconnexió Ferroviària del Corredor Mediterrani

Divendres 19 d'abril es va celebrar a Besiers (França) la sisena cimera de Ciutats per l'Alta Velocitat, en la que hi ha participat l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont.

Font: Ajuntament de Girona

Girona serà l’any que ve la seu de la propera Cimera de Ciutat per l’Alta Velocitat. Així s’ha acordat a la cimera que ha tingut lloc a Besiers (França) i que ha reunit als alcaldes, alcaldesses i representants de les ciutats de Barcelona, Besiers, Carcassona, Figueres, Girona, Lleida, Montpeller, Narbona, Nimes, Perpinyà, Tarragona i Tolosa de Llenguadoc.

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, que ha participat a la cimera ha destacat com “l'alta velocitat ha canviat les relacions amb les ciutats i ha provocat un bon impacte econòmic i social” i ha posat de relleu el grans beneficis que ja avui genera aquesta interconnexió transfronterera.

De la trobada que es va celebrar el matí del divendres 19 d'abril a la ciutat francesa se n’ha desprès una declaració on les ciutats reafirmen voler compartir i impulsar “amb una mateixa veu el projecte de creació d’un espai econòmic i innovador, concebent el territori transfronterer harmoniós i una xarxa de ciutats articulada al volant d’un conjunt coherent de serveis ferroviaris”. En aquest sentit les ciutats també mostren la seva “preocupació al constatar que, avui amb gairebé trenta anys de retard, el funcionament i l’explotació completa del tram fronterer de la nova línia d’ample estàndard entre Espanya i França encara no sigui una realitat”. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)