Notícies i comunicats

11/06/2013

L'alcalde de Girona insta el Ministeri de Foment a "posar-se a la pell dels damnificats" per les obres del TAV

Carles Puigdemont ha estat entrevistat aquest matí al programa especial d'"El Matí de Catalunya Ràdio" de Manel Fuentes al Monestir de Sant Daniel.

Font: Ajuntament de Girona

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha instat aquest matí el Ministeri de Foment a “posar-se a la pell dels damnificats” per les obres del TAV a la ciutat i ha recalcat que “primer de tot cal respectar el calendari previst i fer les reposicions” dels trams afectats per les obres a Girona. “Hem de tenir en compte que és una obra que s’ha fet al bell mig de la ciutat i, per tant, els seus impactes són molt grans”, ha manifestat. L’alcalde ha estat entrevistat aquest matí en directe per Manel Fuentes al programa especial d’”El Matí de Catalunya Ràdio” des del Monestir de Sant Daniel.

Malgrat els inconvenients de les obres, Carles Puigdemont ha subratllat el benefici “claríssim” que ha comportat l’arribada del tren d’alta velocitat a la ciutat. “Hi ha hagut un canvi cap a bé, no només pel turisme, sinó especialment per a la mobilitat de la gent que fa el trajecte Girona-Barcelona i a l’inversa”, ha explicat. En aquest sentit, l’alcalde ha posat èmfasi en la bona entesa que hi ha hagut amb Renfe a l’hora de col·laborar amb diferents campanyes de promoció que s’han engegat.

A part del tema del tren, durant l’entrevista s’han tractat altres temes d’actualitat com la limitació dels horaris de tancament de les terrasses dels bars i restaurants de Girona. “No creiem que a més horari, hi hagi més facturació. Considerem que ha de prevaldre el descans dels veïns. Si tenim un model d’oci nocturn convivencial, de qualitat, la ciutat hi sortirà guanyat”, ha destacat l’alcalde.

Un altre dels grans temes de ciutat que s’han tractat ha estat el futur de l’hospital Josep Trueta. L’alcalde de Girona ha remarcat que cal donar importància a la visió mèdica i no tant a la visió arquitectònica i urbanística de l’equipament. “Aquest és un debat que han d’orientar els professionals de la medicina. Han de valorar la relació que s’ha de tenir amb l’hospital Santa Caterina, amb els altres equipaments hospitalaris de la regió i amb l’entorn universitari”, ha manifestat.

Per últim, sobre la disputat del play-off d’ascens a Primera Divisió del Girona FC, l’alcalde ha subratllat que és “una gran oportunitat per a la ciutat” i que confia que “l’equip es pugui plantar al play-off final”. Tot i això, ha remarcat que si el conjunt blanc-i-vermell pugés a Primera, aquest fet no suposaria cap despesa per a la ciutat.

El programa “El Matí de Catalunya Ràdio” s’ha fet avui al Monestir de Sant Daniel en el marc del mil·lenari d’aquest monestir de monges benedictines, que va ser impulsat per Ermessenda de Carcassona. Entre d’altres personatges, durant el programa Manel Fuentes ha entrevistat també la priora del Monestir, la germana Maria Assumpció Pifarré. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)