Notícies i comunicats

16/07/2015

Avui s'obre a la circulació el vial que connecta la plaça d'Europa amb el carrer de la Creu

Aquesta actuació significa la recuperació d'un nou accés al centre de la ciutat en un espai que ha estat afectat durant anys per les obres del tren d'alta velocitat.

Avui al matí s’obrirà a la circulació el vial que connecta la plaça d’Europa amb el carrer de la Creu. Es tracta d’un nou carrer d’accés al barri de l’Eixample per als vehicles que circulin pel carrer de Josep M. Gironella. “És una fita important per restaurar i normalitzar la mobilitat d’una zona que ha estat afectada durant molts anys per les obres del tren d’alta velocitat”, ha remarcat el regidor del Projecte Ferroviari de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, que ha explicat també que es tracta d’un dels compromisos assumits pel Ministeri de Foment d’acord amb l’Ajuntament de Girona per tal de donar pas al trànsit rodat des de la prolongació del carrer de Josep M. Gironella fins al carrer de la Creu.

L’espai de sota el viaducte d’aquest nou tram de carrer, que també s’ha recuperat, quedarà privat del trànsit rodat a l’espera de la definició dels usos futurs d’aquesta zona, que s’establiran a través del diàleg constant que es manté en la taula de seguiment de les obres del tren d’alta velocitat. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)