Notícies i comunicats

04/11/2013

Es tallarà la circulació de vehicles al passeig d'Olot amb motiu de les obres de reposició de la plaça d'Europa

Les obres començaran aquest dijous i es preveu que les restriccions de trànsit s'allarguin fins al 30 de novembre

Font: Ajuntament de Girona

Aquest dijous, dia 7 de novembre, es tallarà la circulació de vehicles al passeig d’Olot, en sentit est, amb motiu de les obres de reposició de la plaça d’Europa, incloses en el projecte ferroviari de la ciutat. Concretament, aquesta afectació està motivada per la construcció del nou vial de la plaça d’Europa. Les obres començaran dijous a les 10 h i es preveu que el dia 30 de novembre es pugui restablir el doble sentit de circulació a la plaça d’Europa (amb un carril per banda), sempre que les condicions meteorològiques ho permetin.

El regidor d’Urbanisme i del Projecte Ferroviari, Carles Ribas, ha explicat aquest matí quines seran les principals afectacions del trànsit a la ciutat amb motiu d’aquestes obres. “La notícia és bona, tot i que requereix una certa complexitat de gestió. Després del pont de la Puríssima, Girona recuperarà un eix vertebrador i fonamental de la circulació a la ciutat: el que va del passeig d’Olot fins al carrer d’Emili Grahit. A més, ja podem fixar un cronograma clar de reposició de tota la zona afectada per les obres del TAV i podem dir que a finals de desembre s’obriran els quatre carrils de circulació, dos per cada sentit”, ha ressaltat.

Els vehicles seran desviats cap a l’avinguda de Sant Narcís en sentit sud. A l’itinerari del desviament es faran actuacions per incrementar la capacitat de la via. En aquest sentit, cal destacar la supressió del moviment giratori de la plaça de Montserrat, la senyalització de dos carrils a diversos trams de l’avinguda de Sant Narcís i la modificació del repartiment del temps dels semàfors.

La línia 5 de transport urbà també modificarà el seu recorregut (al plànol adjunt se’n poden veure detalls) i se suprimirà la parada de la rambla de Catalunya sentit centre ciutat. L’itinerari de vianants paral·lel a la tanca d’obra de la banda sud de la plaça Europa se suprimirà també per realitzar les obres d’urbanització, però s’obrirà un nou pas més curt i directe des del passeig d’Olot fins al carrer Josep Maria Gironella.

Entre avui i demà s’instal·laran els rètols informatius a l’avinguda de Josep Tarradellas i al passeig d’Olot per tal d’informar de les incidències a les persones conductores que habitualment fan el trajecte per aquesta zona. Es recomana que si és possible, se circuli per rutes alternatives. La Policia Municipal ja ha dissenyat el dispositiu per garantir la màxima fluïdesa del desviament.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)