Notícies i comunicats

19/12/2013

Girona recupera la plaça d'Europa com a eix vertebrador de la circulació a la ciutat

La reobertura de l'espai, amb una configuració diferent a la d'abans de les obres, permet connectar amb quatre carrils el passeig d'Olot i el carrer d'Emili Grahit

Font: Ajuntament de Girona

Girona va estrenar ahir a les 22 h el nou vial de la plaça d’Europa, que connecta el passeig d’Olot amb el carrer d’Emili Grahit. La ciutat recupera aquest espai emblemàtic sis anys després de l’inici de les obres del projecte ferroviari a la ciutat. La nova configuració de l’espai estableix dos carrils per a cada sentit de circulació en aquest eix vertebrador de la xarxa viària de la ciutat.

El regidor d’Urbanisme i Activitats i del Projecte Ferroviari de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha assegurat que “aquesta operació és un punt i seguit en les obres del TAV a la ciutat. Culminem la reposició d’una de les zones més afectades per les obres, però seguirem treballant perquè la resta d’espais afectats pel projecte ferroviari recuperin la normalitat al més aviat possible”. Carles Ribas ha destacat també que el final de la segona fase de les obres de reposició d’aquest espai s’ha fet amb menys temps del que es preveia, ja que es van iniciar el passat 7 de novembre i estava previst que s’allarguessin fins a finals de desembre.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)