Notícies i comunicats

28/04/2015

Girona participarà demà en les activitats del Dia Internacional de Conscienciació envers el Soroll

Durant tot el matí es faran mesures de soroll en espais com la Rambla i altres punts de l'espai urbà de la ciutat.

L’Ajuntament de Girona participarà demà en l’activitat “Visc amb soroll?”, impulsada des de la Direcció General de Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya amb motiu del Dia Internacional de Conscienciació envers el Soroll. En el marc d’aquesta activitat, tècnics municipals faran mesures de soroll amb sonòmetres en diversos espais de la via pública, com ara la Rambla, durant el matí.

L’objectiu de la iniciativa és que la ciutadania prengui consciència del soroll amb el qual vivim diàriament a través d’una jornada de mesuraments massius de soroll. La voluntat és que s’hi involucrin tant consistoris i entitats com centres escolars i ciutadans a títol individual per tal de tenir mesuraments de com més llocs diferents millor. “Visc amb soroll?” té la finalitat també de divulgar les metodologies de mesura, els nivells, la normativa existent o el significat i la percepció de l’escala en decibels.

A través de l’aplicació gratuïta per a dispositius mòbils Noisewatch, que emula un sonòmetre, els ciutadans podran mesurar el sorolls que els envolta. Les dades que s’enviïn a través de l’app es geolocalitzaran i serviran per fer un mapa de sorolls global.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)