Notícies i comunicats

29/04/2015

La Volta Solidària a Catalunya per les Malalties Rares o Minoritàries arribarà demà a la tarda a la plaça del Vi

Es tracta d'un repte de l'esportista Marcos Bajo, afectat per una malaltia minoritària i discapacitat visual.

La Volta Solidària a Catalunya per les Malalties Rares o Minoritàries, repte personal de l’esportista Marcos Bajo, està previst que arribi demà a la tarda (cap a les 16.15 h) a la plaça del Vi de Girona. Allà rebran a l’atleta la tinenta d’alcalde i regidora d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs, i el regidor de Serveis Socials, Cooperació i Participació, Eduard Berloso.

Amb l’objectiu de donar a conèixer les malalties rares, Marcos Bajo, afectat per una malaltia minoritària i discapacitat visual, va iniciar ahir un recorregut que ha de portar-lo per 63 municipis catalans en 19 etapes consecutives fins al 16 de maig. La seva voluntat és unir les capitals comarcals Mataró, Girona, Banyoles, Olot, Ripoll, Berga, El Pont de Suert, Lleida, Móra d’Ebre, Tarragona, Vilanova i la Geltrú i Barcelona en un recorregut de més de 900 quilòmetres.

Aquesta iniciativa vol promoure la millora de la qualitat de vida de les persones afectades per aquestes patologies, que pateixen 5 de cada 10.000 habitants. En total es calcula que a Catalunya hi ha més de 300.000 persones amb malalties poc freqüents.

Per tal de difondre entre la societat les malalties anomenades minoritàries o rares, es publicarà diàriament un vídeo què tractarà alguna d'aquestes afeccions, que es difondrà a les xarxes socials i al blog marcosbajo.blogspot.com.es
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)