Notícies i comunicats

29/04/2015

Girona es tenyeix de mots i flors

Els comerços de la ciutat llueixen cartells amb el nom d'una flor, la seva etimologia i el fragment d'un text literari que hi fa referència.

Font: CPNL

Girona, mots i flors arriba per segon any als aparadors dels comerços de la ciutat. Aquesta és una iniciativa del Centre de Normalització Lingüística i l’Ajuntament de Girona.

Des del 23 d’abril i fins que finalitzi Temps de Flors, el 17 de maig, comerços i establiments de la ciutat llueixen uns cartells amb el nom de diverses flors, la seva etimologia i un fragment literari que en fa esment. D’aquesta manera, es volen fer ben presents la llengua i les flors a la ciutat durant més de 3 setmanes. Els cartells són visibles a diferents zones de la ciutat com el Barri Vell, Sant Narcís, l’Eixample i un sector de la Devesa.

La col·lecció completa de cartells es pot veure a les biblioteques de la ciutat i a l’aparador del Centre de Normalització Lingüística (c/ Ciutadans,18).

A més, s’han editat punts de llibre amb la mateixa informació dels cartells. Les biblioteques municipals des de fa uns dies els reparteixen entre els seus usuaris.

Les flors escollides són: assutzena, begònia, camèlia, clavell, crisantem, dàlia, edelweiss, gardènia, gerani, ginesta, gira-sol, gladiol, lilà, lliri, margarida, nard, orquídia, pensament, peònia, rosa, rosella, tulipa, viola i violeta.

Els textos literaris que acompanyen les imatges són dels autors següents: Narcís Comadira, Maria Mercè Marçal, Mercè Rodoreda, Joana Raspall, Josep Carner, Apel·les Mestres, Joan Maragall, Josep Maria de Sagarra, Vinyet Panyella, Ventura Gassol, Josep Vicenç Foix, Ausiàs March, Anna Murià, Joan Margarit, Fra Valentí Serra de Manresa, Joan Salvat-Papasseit i Ramon Folch i Camarassa.

<b>Sobre el Consorci per a la Normalització Lingüística</b>

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) és una institució pública dedicada a la formació i dinamització lingüística i que impulsa la cohesió social a través del foment de la llengua catalana.

El CPNL, integrat per la Generalitat de Catalunya i per diversos ens locals, compta actualment amb 22 centres de normalització lingüística i més de 140 punts de servei a tot el territori català. El Centre de Normalització Lingüística de Girona l’integren 19 oficines i serveis de català.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)