Notícies i comunicats

06/05/2015

Tres escoles i un institut de Girona apadrinen escultures de diversos autors ubicades a diferents espais de la ciutat

Demà dijous 7 de maig es farà l'acte de cloenda de l'activitat educativa "Apadrinem escultures"

Quatre centres educatius de Girona s’han implicat aquest any en l’activitat educativa “Apadrinem escultures”. Demà dijous 7 de maig a les 10.30 h, La Marfà acollirà l’acte de cloenda del projecte aquest curs escolar i hi participarà la tinenta d’alcalde i regidora d’Educació i Esports, Isabel Muradàs, i la presidenta de l’associació Amics de la UNESCO de Girona, Dolors Reig. 

Enguany hi han participat l’institut de Santa Eugènia, que des del principi apadrina l’escultura La columna de la història de Girona, de Domènec Fita, situada al barri de Pedret; l’escola Bell-lloc del Pla, que apadrina Els ulls miren el seu entorn, de l’escultora Emília Xargay i altres escultors, situada en un dels giratoris del Pla d’Abastaments de la carretera de Santa Coloma; l’escola Migdia, que apadrina l’escultura A Lluís Companys, de Josep M. Subirachs, ubicada molt a prop de la seva escola, a la de plaça Lluís Companys; i l’escola Santa Eugènia, que apadrina dues escultures, el Rellotge de sol, de Josep Duixans, situada al passeig d’Olot, i Les granotes, de Ramon M. Carrera, que abans de les obres del tren d’alta velocitat era al Parc Central. 

L’acte de demà acollirà la signatura dels fulls de compromisos de les escoles, que es comprometran a continuar vetllant per l’escultura que apadrinen, donar-la a conèixer a la ciutat i procurar pel seu bon estat de manteniment. Finalment, es retrà un breu homenatge a tres dels escultors gironins nascuts a la dècada dels anys 30 del segle XX, la qual cosa els converteix en els escultors més veterans de la ciutat: Domènec Fita, Ramon M. Carrera i Josep Duixans, autors també d’algunes de les escultures apadrinades. 

L’any 2001 l’Ajuntament de Girona va acollir el projecte ideat pels Amics de la UNESCO de Girona “Apadrinem escultures” que té per objectiu despertar els valors, crear actituds i desenvolupar hàbits eficaços per a la preservació i la defensa del patrimoni escultòric dels nostres carrers i places. A través del programa municipal de recursos educatius, el projecte va arribar als centres educatius i, al llarg d’aquests anys, moltes escoles i instituts han apadrinat alguna escultura de la ciutat.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)