Notícies i comunicats

08/05/2015

"La flor dels sentits" recull l'essència de Girona, Temps de Flors

L'objecte commemoratiu del festival és obra del dissenyador Andreu Carulla i inclou uns bombons florals creats pel millor xef de postres del món, Jordi Roca.

Font: Ajuntament de Girona

La regidora de Turisme i Comerç de l’Ajuntament de Girona, Coralí Cunyat; el dissenyador gironí Andreu Carulla, i el xef de postres d’El Celler de Can Roca, Jordi Roca, han presentat aquest matí l’objecte commemoratiu de la 60a edició de Girona, Temps de Flors: La flor dels sentits. Amb aquesta peça “s’ha volgut plasmar en un sol objecte l’essència dels sentits de Temps de Flors”, tal com ha assenyalat Cunyat que ha afegit que és un “luxe” poder celebrar el 60è aniversari “amb aquest regal”.

El sentit estrella d’aquesta primera edició de l’objecte és el gust. Per crear el tast dins l’objecte, Andreu Carulla ha recorregut al millor xef de postres del món, Jordi Roca, perquè elaborés algun element especial per a l’objecte commemoratiu. A través de fruites liofilitzades –plàtan, maduixa, gerds, pinyons i festucs- i olis essencials de flors –gessamí, te verd en pols, calèndula, rosa i espígol-, ha creat “bombons florals” banyats en tres xocolates. Roca ha subratllat que Carulla ha creat una “peça increïble”.

El dissenyador gironí ha explicat el procés de creació de la peça i que va partir de la idea “d’estimular tots els sentits, igual que fa Temps de Flors”. A banda del gust, Carulla ha treballat el tacte amb el propi objecte, compost per porcellana que imita les fulles d’una margarida a la tapa i per coure a la base; la vista, amb una tela que reflecteix al coure l’skyline de Girona; l’olfacte, amb una bola de fusta perfumada amb flor de lotus, i l’oïda, amb la incorporació d’aquesta mateixa bola penjada a la base recipient per emular el so d’una campana. Carulla ha explicat també que l’objecte pot tenir diferents usos a part de recipient de la resta de peces que en formen part. “Pot servir per posar-hi una flor o una espelma a dins, com a caixa o fins i tot per menjar-hi”, ha afirmat.

Se n’han elaborat 500 unitats, que estan numerades i que es podran comprar per 35 euros al punt de benvinguda i a l’Oficina de Turisme de la Rambla. La regidora Coralí Cunyat ha assenyalat que la voluntat és que aquest objecte tingui continuïtat en les propers edicions “per tal d’integrar el talent dels joves artistes gironins, en el camp del disseny i també la cultura gastronòmica, en Temps de Flors”.

La 60a edició de Girona, Temps de Flors començarà demà i s’allargarà fins al proper diumenge 17 de maig.

Podeu consultar-ne tota la informació al web www.gironatempsdeflors.cat  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)