Notícies i comunicats

11/05/2015

Girona torna a vibrar amb l'esclat d'emocions de Temps de Flors

Fins al 17 de maig, es podran veure 164 projectes florals en 134 espais monumentals i singulars de la ciutat

Font: Ajuntament de Girona

[Inauguració: dissabte 9 de maig]

“Girona és la capital de la primavera a Catalunya. Quan arriba Temps de Flors, arriba la primavera”. D’aquesta manera ha descrit l’actor Quim Masferrer el festival floral, que converteix Girona “en un gran jardí”, aquest matí durant la seva intervenció en l’acte inaugural de la 60a edició de la mostra. Enguany es podran visitar, fins al 17 de maig, 164 projectes florals dividits en 134 espais –patis, jardins i monuments- de la ciutat.

Una de les principals novetats d’aquest any és que els espais estaran oberts de les 10 del matí a les 10 de la nit, una hora més que ens les edicions anteriors, fet que permetrà als visitants veure els projectes durant les hores en què ja no hi ha llum. A més, avui, dimecres i dissabte vinent, els espais estaran oberts fins a les dotze de la nit. Un dels espais que lluirà especialment aquest any quan es faci fosc és el riu Onyar, on s’han instal·lat 35 flors gegants de colors que s’il·luminen al vespre.

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha volgut subratllat durant la inauguració que “avui és un dia de gratitud” tant cap a la gent que fa possible el festival –avui i fa 60 anys- que és “un aparador floral que s’ensenya al món” com cap a la gent que visita la ciutat aquests dies, un agraïment al qual s’ha sumat la regidora de Turisme i Comerç, Coralí Cunyat.

Per celebrar aquesta edició especial, des del consistori s'ha encarregat a l'artista Andreu Carulla la creació d'un objecte únic que representi la síntesi dels sentits. La flor dels sentits recull en una sola peça el tacte d'una margarida, el dringar d'una campana, l'anamorfisme de les cases de l'Onyar, el perfum d'una bola de fusta amb aroma de flor de lotus i el gust d'uns bombons florals elaborat per Jordi Roca. L’objecte tindrà un preu de 35 euros i es podrà adquirir a l’Oficina de Turisme de la Rambla i al Punt de Benvinguda. Un altre dels "regals" d'aquesta edició serà l'estrena de la sardana Girona, Temps de Flors, que interpretarà la Cobla Montgrins el 14 de maig, a les 21 h, al Centre Cultural La Mercè, en una actuació gratuïta. La sardana ha estat composta per Eduard Font i Coll amb lletra de Mercè Font i Pi.

Com cada any, aquest 2015 s’ha implementat també una novetat tecnològica per als visitants del festival. S'han elaborat audioguies dels espais considerats imprescindibles en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès. Aquest instrument permetrà fer una visita pel recorregut de Temps de Flors amb un valor afegit, ja que es descriuran els espais dels "10 imprescindibles" i els projectes que s'hi emmarquen.

Consulteu tota la informació de Girona, Temps de Flors al web www.gironatempsdeflors.cat

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)