Notícies i comunicats

11/05/2015

Un total de 438 nens i nenes de centres educatius de Girona seran paradistes del Mercat del Lleó per un dia

Aquesta activitat servirà de cloenda demà, de les 10 a les 12 h, del projecte dels horts escolars d'aquest curs.

Demà al matí, de les 10 a les 12 h, un total de 438 nens i nenes d’escoles i instituts de Girona posaran la seva parada al Mercat del Lleó, mostrant els productes dels horts que han estat cultivant durant tot el curs. El mercat està organitzat per La Caseta-Serveis Educatius de l’Ajuntament de Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants de la Plaça del Mercat i l’entitat Enginyeria Sense Fronteres. L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i la regidora d’Educació i Esports, Isabel Muradàs, visitaran les parades dels horts escolars demà a les 10.30 h.

Hi participen un total de 12 centres educatius de Girona, amb 19 grups classe de primària i secundària: l’Escola Joan Bruguera, l’Escola Eiximenis, l’Escola Bosc de la Pabordia, l’Escola Font de l’Abella, l’Escola Mare de Déu del Món, l’Escola Maristes de Girona, l’Escola Montfalgars, l’Escola Montjuïc, l’Escola Pla de Girona, l’Escola Sagrada Família, l’Escola Vila-roja i l’Institut Carles Rahola.

Aquesta activitat és la cloenda del treball realitzat a l’hort de cada escola durant el curs escolar. Els nens i nenes i els joves escolars de Girona aprenen a conrear la terra, coneixen les diferents verdures i hortalisses que s’hi poden plantar i saben quin és el moment més adequat per recollir-les i consumir-les. Una manera de tancar el cicle és vendre els seus productes, per això disposen d’una parada per exposar i vendre als veïns i veïnes de la ciutat els productes del seu hort, a més d’aprofitar la jornada per interactuar amb els altres centres i amb els paradistes habituals del Mercat.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)