Notícies i comunicats

11/05/2015

Arxivers de diverses ciutats europees visiten Girona, Temps de Flors

Des d'avui i fins al 13 de maig tindrà lloc a Girona una nova sessió del programa europeu Leonardo amb la participació d'una vintena de professionals procedents d'Holanda, Hongria i Suècia.

Des d’avui i fins al dia 13 de maig se celebrarà a Girona una nova sessió del programa europeu Leonardo, en el qual hi participa l’Ajuntament de Girona, juntament amb altres institucions de quatre ciutats europees: Budapest (Hongria), Borâs (Suècia), Gävle (Suècia) i Schiedam (Holanda). Aprofitant la coincidència amb la celebració de Girona, Temps de Flors, l’últim dia de la jornada s’oferirà als participants una visita guiada pels carrers, patis i monuments de la ciutat.

El programa Leonardo consisteix en visites de treball i tallers que tenen com a objectiu la formació dels professionals dels arxius en la digitalització de documents i altres temes relacionats. Les sessions de treball tindran lloc a les dependències de l’Arxiu Municipal de Girona i comptaran amb la participació de més d’una vintena de professionals.

El programa previst per aquests dies compta amb la participació de diversos membres del personal del Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions de l’Ajuntament de Girona (SGDAP) i tractarà la digitalització de les col·leccions fotogràfiques, la gestió dels arxius de les televisions locals, el funcionament del portal Europeana, el projecte Preforma, la substitució de l’arxiu de paper per l’arxiu digital i el projecte europeu InterPARES.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)