Notícies i comunicats

12/05/2015

Festival Nits de Clàssica de Girona: un referent en el calendari musical d'estiu

Del 26 de juny al 15 de juliol tindrà lloc a la ciutat de Girona la quarta edició del Festival Nits de Clàssica, una proposta artística eminentment clàssica, en un entorn tan únic i singular com és el Barri Vell de Girona i que marca decididament el prestigi musical de la ciutat de Girona.

El festival, sota la direcció artística de Víctor García de Gomar, el conformen 11 concerts amb artistes de qualitat indiscutible en el panorama nacional i internacional, parelles artístiques inèdites, concerts únics i exclusius, que faran de la ciutat de Girona un referent musical del nostre país.

Nits de Clàssica 2015: propòsits artístics

Artistes i repertoris de la màxima qualitat artística, en què es pretén que cada concert sigui una experiència sensorial única. Grans noms del circuit internacional i nacional i alguns dels músics més destacats en el seu gènere:

Rinaldo Alessandrini dirigirà la seva formació Concerto Italiano; la fascinant veu de Anne Sofie von Otter acompanyada del fortepianista Kristian Bezuidenhout; tres artistes excepcionals compartint escenari: Ian Bostridge, Steven Isserlis i Julius Drake; la mítica Emma Kirkby amb un dels grans llaütistes dels últims temps; un explosiu concert amb dos dels pianistes del moment: Alice Sara Ott i Francesco Tristano; Tabea Zimmermann, considerada com la millor violista del món, al costat del guardonat Javier Perianes; les veus de l’Ensemble Plus Ultra que omplirà la nau de la Catedral de polifonia vocal del XVI, o el virtuós organista Juan de la Rubia que tornarà a deixar la seva empremta a l’orgue de la Catedral.

Espais de gran bellesa i interès patrimonial de la ciutat, que obren les seves portes amb motiu dels concerts. Les actuacions tindran lloc en escenaris emblemàtics com la Catedral de Girona i el seu claustre, l’Auditori de la Mercè, els claustres del monestir de Sant Domènec i del monestir de Sant Daniel, el Teatre Municipal de Girona i l’Auditori de Girona.

Compromís envers la música antiga i contemporània, revisitant obres fonamentals del repertori, des del Renaixement fins a l’actualitat. Aquesta edició dedica un espai especial a homenatjar la figura del compositor i director d’orquestra Pierre Boulez, que enguany celebra 90 anys. El festival dedica un itinerari per les seves composicions amb dos concerts consecutius on actuaran el pianista barceloní Miquel Villalba i el virtuós Quartet Tana.

Espai per als creadors de casa nostra oferint estrenes de compositors actuals: es continua amb la complicitat del compositor Héctor Parra, ja que el festival estrena en cada edició una obra d’encàrrec. Enguany el festival ha anat més enllà, i estrenarà l’obra Aracne, un encàrrec conjunt entre el Wigmore Hall de Londres, el Museu del Louvre de París, el Konzerthaus de Viena i les Nits de Clàssica de Girona.

Aposta pels joves músics i recerca de nous públics a través del concerts Obertura!, una proposta musical treballada conjuntament amb Joventuts Musicals de Girona per tal que el festival pugui ser una plataforma de professionalització de joves talents.

Venda d’entrades

Les entrades es poden adquirir a partir d’avui mateix, 12 de maig, a través dels canals habituals: la pàgina web www.auditorigirona.org/nitsdeclassica i les taquilles de l’Auditori de Girona i del Teatre Municipal.

Com a novetat, en aquesta edició s’ofereixen preus especials per la compra de 3 concerts, i un descompte de fins al 25% per a les persones sòcies de la targeta Girona ciutat del Club Girona Cultura.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)