Notícies i comunicats

19/05/2015

Carme Ruscalleda, Miguel Ángel Moratinos i Federico Mayor Zaragoza participaran a la 10a edició de la fira EcoSí

L'ecologia, la sostenibilitat i la salut són els eixos principals d'una mostra que s'estructura en sis sectors i que tindrà lloc del 12 al 14 de juny al Palau de Fires de Girona.

Foto de Fira de Girona

La cuinera Carme Ruscalleda i els diplomàtics Miguel Ángel Moratinos i Federico Mayor Zaragoza són tres dels ponents que participaran a la 10a edició de la fira EcoSí, que se celebrarà al Palau de Fires de Girona del 12 al 14 de juny. La mostra s’estructura en sis sectors i tindrà l’ecologia, la sostenibilitat i la salut com a eixos principals. Ruscalleda, primera xef catalana en aconseguir tres estrelles Michelin, intervindrà en la jornada de cloenda i aportarà la visió de la cuina com a eina de creixement personal, així com la importància de la selecció de productes locals. Moratinos, copresident de Red Española para el Desarrollo Sostenible (REDS) i ex ministre espanyol d’Afers Exteriors, serà present el primer dia per participar en l’àgora per la declaració regional local per al Desenvolupament Sostenible. Mayor Zaragoza, president de la Fundació per a una Cultura de Pau i ex director general de la Unesco, serà dissabte a Girona per parlar del paper de l’empresa en la Catalunya del futur dins l’apartat d’economia sostenible.

Durant tres dies EcoSí promociona els elements clau de la sostenibilitat, en l’àmbit personal i professional, com la cooperació, la salut i el benestar. L’objectiu és impulsar la bioeconomia com a motor econòmic de la societat del futur, i difondre l’economia sostenible per apropar l’horitzó de les polítiques europees davant dels reptes de la sostenibilitat. La fira es converteix en un punt de trobada entre productors, fabricants, distribuïdors de productes biològics, empreses d’energies renovables i bioconstrucció, amb la intenció de donar a conèixer la importància dels productes naturals, els avantatges d’una alimentació sana, la necessitat de l’energia renovable, la cura que cal tenir vers el medi ambient, l’adquisició de compromisos davant el reciclatge i intentar millorar els hàbits dels assistents.

Punt de referència de la sostenibilitat a Girona, la mostra s’ha consolidat en els últims anys dins del circuit de fires ecològiques i el seu repte de futur és situar-se com un esdeveniment de referència al sud d’Europa. Enguany l’Organització de les Nacions Unides (ONU) vol impulsar els Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS), i la fira vol promoure els ODS de la bioregió de Girona i de Catalunya.

Sectors implicats

La desena edició d’EcoSí s’estructura en sis sectors: EcoSÍutat (un nou concepte de ciutat, smart city), EcoHàbitat (hàbitat sostenible, bioconstrucció i energies renovables), EcoTurisme (espais naturals, ecosistemes i turisme responsable), EcoEducació (l’escola, jocs i la família), EcoGastronomia (alimentació bio, restauració, productors i menjadors escolars) i EcoSalut (creixement personal, medicina i teràpies naturals). Entre les activitats programades per als tres dies destaquen conferències, tallers, exposicions, àgores, festivals i activitats per als més petits.

El saló obrirà les seves portes el divendres 12 de juny a les 4 de la tarda al Palau de Fires de Girona, mentre que dissabte i diumenge ho farà a les 10 del matí. EcoSí es podrà visitar cada dia fins a les 8 del vespre. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)