Notícies i comunicats

29/05/2015

La XIX Setmana del Cor de Girona se centrarà en la prevenció de les malalties cardiovasculars

Del 5 al 14 de juny el Gremi d'Hostaleria, Turisme i Restauració de la ciutat, oferirà menús cardiosaludables a alguns restaurants de Girona.

Font: Ajuntament de Girona

El regidor en funcions de Serveis Socials, Cooperació i Participació de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, i el president de l’Associació Gironina de Prevenció i Ajuda a les Malalties del Cor (GICOR), Tomás Juan Fajardo, han presentat aquest matí la programació d’activitats de la XIX Setmana del Cor de Girona, que com a novetat aquest any el Gremi d’Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona oferirà, del 5 al 14 de juny, menús cardiosaludables a diferents restaurants de la ciutat.

El programa, destinat a fomentar la sensibilització cap a les malalties cardiovasculars, s’iniciarà el dimarts 9 de juny a les 18h a l’Auditori Josep Irla amb la taula rodona “Quin és el paper de les associacions de pacients en el sistema sanitari d’avui?” que obrirà la Dra. Roser Vallès i s’allargarà fins al diumenge 14 de juny, amb una marxa saludable per les Hortes de Santa Eugènia.

El regidor en funcions, Eduard Berloso, ha animat els gironins i gironines a participar a totes les activitats programades durant la Setmana del Cor i ha destacat el fet que les activitats previstes aquest any estan dirigides “no només a tota aquella gent que pateix malalties del cor sinó a prevenir aquestes malalties”. En la mateixa línia, el president de l’entitat, Tomàs Fajardo ha subratllat “que la prevenció és clau ja que el 30% de les morts estan causades, actualment, per malalties del cor”. També ha volgut destacar la conferència a càrrec del pintor Quim Corominas “La visió artística després d’una malaltia del cor”, que serà l’acte central de les activitats i que tindrà lloc a la seu de GICOR.

La Setmana del Cor està organitzada per l’entitat GICOR juntament amb l’Ajuntament de Girona i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)