Notícies i comunicats

02/06/2015

Art urbà, pensament i acció seran els eixos de la quarta edició del Milestone Project

El festival proposa convertir la ciutat de Girona en una "galeria d'art a l'aire lliure"

Font: Ajuntament de Girona

Del 13 al 27 de juny torna a Girona el Milestone Project, que enguany arriba a la quarta edició. El festival es desenvoluparà enguany al voltant de tres eixos: art urbà, pensament i acció. Artistes d’art urbà reconeguts arreu del món, com Sam3, Eltono, Escif, Agostino Iacurci, Pastel o SpY, a més d’artistes locals, passaran per la ciutat per convertir alguns dels seus espais en “una galeria d’art a l’aire lliure”, tal com han descrit els organitzadors del festival, Xavi Masó i Nacho Moltó. Concretament, s’han referit a l’espai de sota les vies al carrer de Bonastruc de Porta, batejat com a Sotavies Urban Gallery, on diversos artistes pintaran alguna de les columnes del viaducte.

 

La tinenta d’alcalde i regidora en funcions d’Ocupació i Empresa, Marta Madrenas, ha assegurat que el festival s’adequa perfectament a un dels “principals reptes” de l’Administració pública que és l’atracció de nous públics en l’àmbit cultural. Madrenas ha aplaudit també les sinergies creades amb el sector privat i amb altres agents i entitats culturals en la programació del festival.

 

Una de les principals novetats d’aquesta edició és la incorporació de la branca d’acció. Tallers de dj, serigrafia, de fotografia, de vídeo o de “hands”, acompanyaran activitats fetes en col·laboració amb La Volta –com en el dia de la inauguració, el 13 de juny, a la plaça de l’Assumpció- o amb la Fundació Cuixart, amb la qual es farà una acció pictòrica el mateix dia 13 i el dia de la cloenda. El mateix dia de la inauguració es farà una activitat infantil, Puzzle6, per apropar l’art al carrer als més menuts.

 

Pel que fa a l’eix de pensament, es portaran a terme dues conferències sota el lema “Invocar l’espai públic”. Les dues activitats tindran lloc al Cafè Context i hi participaran Oriol Leira, Gloria Moure i Ignacio Castro Rey, el 19 de juny, i Oriol Leira, Manuel Delgado i Ignacio Castro Rey, el 26 de juny.

 

Un altre dels elements destacats d’aquesta edició és la presentació del Catàleg del Milestone, una publicació que recollirà diverses de les obres d’art urbà que s’han creat a la ciutat en aquests quatre anys.

 

Consulteu tota la informació i la programació d’activitats al web www.milestoneproject.cat

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)