Notícies i comunicats

16/05/2014

Un total de 44 alumnes han participat a la sisena edició del Projecte Rossinyol a Girona

L'acte de cloenda del programa es farà avui, a les 18 h, al Centre Cultural La Mercè

El Centre Cultural La Mercè acollirà avui, a partir de les 18 h, l’acte de cloenda de la sisena edició del Projecte Rossinyol a Girona, un programa promogut per la Universitat de Girona i en el qual col·labora l’Ajuntament. Aquest curs hi han participat un total de 44 alumnes: 22 estudiants de la Universitat i 22 estudiants d’educació primària i secundària. A l’acte de cloenda hi participarà l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont.

El Projecte Rossinyol és un projecte de mentoria que té com a finalitat afavorir la inclusió i la integració social de l’alumnat nouvingut a través de potenciar el coneixement de la llengua i la ciutat. El projecte s’ha desenvolupat a quatre zones de la ciutat: al barri de Pont Major (Escola Carme Auguet), al barri de Sant Narcís i Santa Eugènia (Escola Dalmau Carles, Escola Santa Eugènia, Escola Mare de Déu del Mont, Institut Santa Eugènia i Escola Bell-lloc), al Barri Vell (Institut Jaume Vicens Vives) i al barri de Palau (Institut Montilivi).

Durant 6 mesos mentors/ores i mentorats/ades han viscut una experiència significativa, han compartit vivències, han conegut noves cultures, han passejat per carrers desconeguts, han après a comunicar-se millor en català, han participat en activitats al barri i, d’alguna manera, per a molts ha estat com tenir un germà gran o un germà petit amb qui poder compartir i confiar. Aquest projecte, que es porta a terme en onze localitats gironines, ha rebut el Premi Pompeu Fabra al voluntariat lingüístic 2014.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)