Notícies i comunicats

19/05/2014

Els centres cívics Onyar i Ter amb Girona, Temps de Flors

Entre les activitats organitzades, destaca el muntatge "Converses al volant d'una tassa" del Centre Cívic Ter i el taller d'art floral al Centre Cívic Onyar.

Font: Ajuntament de Girona

La Xarxa de Centres Cívics ha col·laborat organitzant diferents activitats a fer més extensiu Girona, Temps de Flors a tota la ciutat. Concretament els centres cívics de Santa Eugènia, Ter, Barri Vell – Mercadal i Onyar han promogut propostes durant la celebració de Temps de Flors que completaven l’agenda del mateix festival.

Entre les activitats més destacades trobem el muntatge floral dels Grups de Dones de l’Esquerra del Ter “Converses al volant d’una tassa”. La proposta feia referència a la recuperació del temps de relació, de conversa entre les persones al voltant d’una taula. Es tractava d’una mostra que evocava a deixar les tensions, les preocupacions quotidianes i prendre’ns el nostre temps en companyia. El muntatge ha estat situat durant nou dies al Centre Cívic Ter. El regidor del sector Oest, Joan Alcalà, que va assistir dijous passat a la inauguració d’aquest muntatge floral va agrair la feina feta pel grup de dones, que segons va explicar “és un exemple de la importància de les entitats en el propòsit de cohesionar una ciutat. Aquest cop, sota el pretext de Temps de Flors”.

Una altra proposta destacada ha estat el taller d’art floral impartit pel professorat de l’Escola d’Art Floral de Catalunya i organitzat per l’Associació de Dones Rigoberta Menchú i el Centre Cívic Onyar. En aquest taller les persones participants van realitzar, entre d’altres treballs creatius, els guarniments florals que han lluït al vestíbul del centre cívic. A més, gràcies a les aportacions dels veïns del barri es va organitzar una exposició de plantes, centres florals i pastissos; una activitat que ha servit per organitzar una nova edició del concurs de flors i coques. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)