Notícies i comunicats

20/05/2014

L'alumnat de l'escola de Font de la Pólvora lliura les seves propostes per als pressupostos participats dels barris

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el regidor de Serveis Socials, Cooperació i Participació, Eduard Berloso, han visitat aquest matí un dels centres educatius del Sector Est.

Font: Ajuntament de Girona

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el regidor de Serveis Socials, Cooperació i Participació, Eduard Berloso, han visitat aquest matí l’escola de Font de la Pólvora per tal de recollir les propostes que l’alumnat del centre ha fet amb motiu dels pressupostos participats dels barris del 2014. A l’acte, hi han assistit també la directora de l’escola, Pilar Marco; el president de l’Associació de Veïns de Font de la Pólvora, Jaume Marsal, i representants de l’AMPA de l’escola.

Enguany s’ha obert el procés de pressupostos participats també als centres educatius i les propostes que han elaborat els alumnes es tindran en compte i es vehicularan a través de les associacions de veïns dels barris. A l’escola de Font de la Pólvora, els nens i nenes d’educació infantil i primària del centre educatiu han lliurat avui a l’alcalde els treballs, les redaccions i els dibuixos que han fet amb diverses propostes de millora del barri. Els dies 30 i 31 de maig, dates de la consulta per escollir els projectes que es desenvoluparan als barris, s’exposarà aquest material que han elaborat els alumnes al Centre Cívic Onyar.

“Avui venim a escoltar les vostres idees per tenir-les en compte. Estem convençuts que podreu gaudir de les propostes que ens heu fet arribar d’aquí uns anys”, ha explicat l’alcalde. Entre aquestes propostes destaquen més neteja i tranquil·litat al barri i la incorporació d’elements d’oci a la zona, com jocs i parcs infantils, una piscina, una biblioteca o un espai per estudiar i fer els deures.

Els mateixos 30 i 31 de maig tots els veïns i veïnes de Font de la Pólvora majors de divuit anys podran anar a votar al centre cívic quin dels projectes escollits per al seu barri voldrien que es fes amb els 29.827’32 euros que se’ls ha assignat del milió d’euros de pressupost global destinat als pressupostos participats per a tota la ciutat. L’any passat el barri de Font de la Pólvora va decidir destinar els seus diners a recuperar la font que dóna nom al barri i adequar la zona que l’envolta (espai situat al costat de l’aparcament del final de l’avinguda de Font de la Pólvora).

A banda de l’escola de Font de la Pólvora, l’alumnat de cinquè de primària de l’escola de Santa Eugènia també ha fet arribar les seves propostes a l’Ajuntament. Entre les idees que han lliurat, destaquen la proposta d’augmentar els aparcaments gratuïts i els carrils bici a la zona o d’incrementar els espais d’esbarjo, la vegetació i els semàfors als passos de vianants. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)