Notícies i comunicats

21/05/2014

Les biblioteques municipals de Girona surten "A la carretera"

Demà comença el cicle de xerrades sobre viatges fet amb la col·laboració de la llibreria Ulyssus

Les biblioteques municipals de Girona i la llibreria Ulyssus engeguen demà un cicle de xerrades sobre viatges sota el nom de “A la carretera”. La voluntat d’aquesta proposta és promoure la descoberta de diversos indrets del món de la mà de viatgers disposats a compartir les seves experiències de viatge a l’entorn d’una afició o inquietud personal i a presentar els llibres en els quals han traslladat aquestes vivències.

L’eix central del cicle són precisament les xerrades d’aquestes persones a les quals el fet de viatjar ha influït de forma important en el seu trajecte vital i ha suposat una important font d’experiència, de coneixement i de sensacions. Programades durant quatre dijous consecutius a cada una de les biblioteques de servei municipal, l’edició d’enguany comptarà a partir de demà amb la següent programació:

- Dijous 22 de maig, a les 20 h, a la Biblioteca Salvador Allende: l’escriptor i fotògraf Jordi Esteva reviurà els seus viatges per les costes aràbigues i Africanes de l’Índic tot perseguint un vell somni d’infància construït amb les aventures de Simbad.

- Dijous 29 de maig, a les 20h, a la Biblioteca Ernest Lluch: L’alpinista Araceli Segarra reflexionarà sobre la relació entre muntanya i a viatges des de la seva faceta d’il·lustradora de llibres i autora del llibre Ni tan alt ni tan difícil.

- Dijous 5 de juny, a les 20 h, a la Biblioteca Antònia Adroher: L’antropòleg especialitzat en la cultura inuit Francesc Bailón, també viatger polar i autor dels llibres Los poetas del Ártico. Historias de Groenlandia i Los inuit. Cazadores del Gran Norte, oferirà la xerrada “Viatge a la terra dels inuit (esquimals). Un poble mil·lenari”.

- Dijous 12 de juny, a les 20 h, Biblioteca Just M. Casero: El periodista, corredor de fons i escriptor Arcadi Alibés, explicarà la seva experiència visitant tots els continents, inclosa l’Antàrtida, i durant la disputa de 119 maratons, algunes de les quals les ha fet en llocs tan atractius com el desert del Sàhara, l'illa de Pasqua, Honolulu, les cascades del Niàgara, les Illes Verges o el Mont-Saint Michel.

Les xerrades s’acompanyaran de noves seleccions de fons sobre viatges; d’un taller per a nens i nenes sobre els inuit, titulat “Com viuen els esquimals”; de l’exposició “El desgel humà”, de Marc Duran i Francesc Bailón, i del concurs de fotografia a través d’Instagram “Els camins del teu viatge”.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)