Notícies i comunicats

28/05/2014

Maridatge de vins i tapes a la segona edició de la fira "Tocs de Vi de l'Empordà a Girona"

La plaça de la Independència tornarà a ser l'escenari de la iniciativa aquest cap de setmana

Font: Ajuntament de Girona

Aquest matí s’ha presentat la segona edició de la fira “Tocs de Vi de l’Empordà a Girona”, que durant tres dies omplirà la plaça de la Independència de visitants atrets pels vins de la DO Empordà i per les tapes dels restauradors de la plaça. La fira estarà oberta de les sis de la tarda a les dotze de la nit dels propers divendres, dissabte i diumenge i es podrà gaudir de tastets de vi i gastronòmics als estands els cellerers i restauradors que s’ubicaran al voltant de la plaça.

La regidora de Turisme i Comerç de l’Ajuntament de Girona, Coralí Cunyat, ha subratllat l’èxit de la primera edició i ha convidat a gironins i visitants a acostar-se a la plaça de la Independència i “gaudir d’aquest maridatge de vins de la DO Empordà amb una mostra gastronòmica” en un “dels punts turístics més interessants i d’un dels millors ambients de la ciutat”. Cunyat ha destacat també la dinamització econòmica dels establiments de la plaça de la Independència que genera aquesta iniciativa.

Per la seva banda, el president de la Comissió de Promoció del Consell Regulador de la DO Empordà, Xavier Albertí, ha posat èmfasi en el fet que “més que una fira, es tracta d’una festa on es gaudeix del vi i del menjar”, dos elements que “connecten amb la gent jove, amb la gent que s’estima la terra i amb la gent que s’estima el vi i, per tant, que connecten amb els valors de la DO Empordà”.

El president de l’Associació de Bars i Restaurants de la Plaça Independència de Girona, Xavier Presas, ha remarcat que els organitzadors esperen repetir i consolidar les reeixides xifres de la primera edició, en la qual hi va haver uns 8.000 participants i més de 40.000 degustacions. “El nostre objectiu en aquesta edició és arribar a les 10.000 persones en tres dies”, ha afirmat.

Els cellers de la DO Empordà oferiran una completa selecció de vins blancs, rosats, negres i dolços i, en la majoria de casos, també presentaran vins de les nova anyada. De la seva banda, els restauradors de la plaça Independència proposen un assortiment cosmopolita de degustacions culinàries que inclouen tapes de cuina catalana, mediterrània, creativa, basca o japonesa, entre altres. El preu del tastos de vi és de cinc euros i inclou la copa i cinc tiquets per degustar vi. El preu del tiquet de les tapes és també de 5 euros i inclou 4 degustacions.

La quinzena de cellers que participen en aquesta segona edició són: *lavinyeta; Castell de Peralada; Celler Arché Pagès; Celler Can Sais; Celler Cooperatiu d’Espolla; Cellers Santamaria; Cooperativa de Garriguella; Empordàlia; Celler Espelt; Mas Llunes; Maset Plana; Oliveda; Pere Guardiola; Vinyes dels Aspres i Vinyes d'Olivardots.

La quinzena de bars i restaurants de la plaça Independència participants són: Royal, Nou Artau, König, Xic, Lapsus Cafè, Cu-cut, Dolce Vita, DO Taverna Catalana, La Riba, Sushi, Volta i Volta, Boira i Lizarran.

“Tocs de Vi de l'Empordà a Girona” està organitzada per la DO Empordà i l’Associació de Bars i Restaurants de la plaça de la Independència de Girona, i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona, el Fons Europeu de Desenvolupament Rural i el Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)