Notícies i comunicats

29/05/2014

Un total de 465 treballs de 28 centres educatius de Girona participen als XXXIV Jocs Florals i Literaris Escolars

Aquest matí s'han lliurat els premis corresponents a secundària i ahir es van lliurar els de primària.

Font: Ajuntament de Girona

La 34a edició dels Jocs Florals i Literaris Escolars que organitza l’Ajuntament de Girona ha rebut un total de 465 treballs provinents de 28 centres educatius de la ciutat, un resultat lleugerament superior al del 2013 (amb 459 treballs i 27 centres). Els treballs, procedents de centres de primària i secundària públics, concertats i privats, es divideixen en 116 treballs a secundària i 349 a secundària. Pel que fa als treballs de prosa, aquest any s’ha suggerit als alumnes que tractessin sobre “La Girona fantàstica”.

La tinenta d’alcalde i regidora d’Educació i Esports de l’Ajuntament, Isabel Muradàs, ha estat l’encarregada de lliurar els premis de primària, aquest matí, i de secundària, ahir. Els premis de primària s’han lliurat aquest matí, al Palau de Congressos, en un acte que ha reunit uns 700 alumnes de la ciutat amb els corresponents professors i professores. En aquesta jornada també s’han donat els premis al concurs de punts de llibre organitzat pel Servei de Biblioteques Municipals. En aquest concurs, tot i que el tema era lliure, aquest any es valoraven especialment els treballs inspirats en el tricentenari. S’hi han presentat 500 treballs de 12 escoles de primària de la ciutat.

Ahir al matí es van donar els premis literaris de secundària al Saló de Descans del Teatre Municipal. L’escriptor i activista cultural de Girona Jordi Dalmau va ser l’encarregat de fer una conferència durant l’acte.

Cal destacar que aquest any, per primer cop, s’ha obsequiat a les escoles que tinguin algun alumne guanyador amb una reproducció a petita escala de les Lletres toves, de Torres Monsó, obra de Pep Admetlla.
 

Relació de guanyadors

Als Jocs Florals de Secundària es van premiar les obres següents:

A 1r cicle d’ESO: 2n premi de prosa ex-aequo a Lluís Montcada, del Vicens Vives, i Martí Rodríguez, de La Salle; 1r premi de prosa, Àlex Soriano, del Bell-lloc del Pla; premi Viola, Joan Bermejo, de l’escola Maristes; premi Englantina, a Núria Lanao, de FEDAC-Sant Narcís; premi Flor Natural, Laia Trasserra, de Maristes. A 2n cicle d’ESO: 3r premi de prosa, Cristina Molas, de La Salle; 2n premi de prosa, Núria Bagaria, de Maristes; 1r premi de prosa, Laura Van der Haar, de l’institut Narcís Xifra; premi Viola, Amén Sialla Khiraoui, de FEDAC-Sant Narcís; premi Englantina ex-aequo a Agnès Gararnger, de Les Alzines, i Bet Soilé, de Vedruna; premi Flor Natural, Maria Vilamitjana, del Vicens Vives. A secundària postobligatòria: 3r premi de prosa, Cristina Barceló, de Maristes; 2n premi de prosa, Maria Álvarez, de Maristes; 1r premi de prosa, Cristina Farreras, de Maristes; premi Viola a Núria Fàbrega, de Les Alzines, i premi Englantina, Marina Vinardell, de Maristes.
 

Als Jocs Florals de Primària es van premiar les obres següents:

Cicle inicial: Mohamed El Madani, de Sagrada Família; Víctor Díaz, de Pla de Girona; Kawtar El Bougamy, de Sagrada Familia; Nora Iglesias, de Pla de Girona; Jara González, de Les Alzines, i Sergi Berneda, de Marta Mata. Cicle mitjà: 1r premi prosa, Clàudia Ibáñez, de Joan Bruguera; 2n premi prosa, Uxía Paz de Batlle, d’Annexa-Joan Puigbert; 3r premi prosa, Laia Vilà Carreras, de l’escola Migdia; premi Viola, Adriana-Wen Rué, de Pla de Girona; premi Englantina, Aida Bach Arxer, de Les Alzines; premi Flor Natural, Clàudia Acín, de Les Alzines. Cicle superior: 1r premi prosa, Anna Soler, de Pla de Girona; 2n premi prosa, Pol Domènech, de Migdia; 3r premi prosa, Mariona Planas, d’Annexa-Joan Puigbert; premi Viola, Júlia Álamao, de FEDAC-Sant Narcís; premi Englantina, Núria Heredia, del Dalmau Carles; premi Flor Natural, Pol Domènech, de l’escola Migdia.
 

Al concurs del punt de llibre van resultar guanyadors els següents treballs:

Cicle inicial: 1r premi, Soucayna Bouynasl, de l’escola Sagrada Família; 2n premi, Mohamed El Madani, de l’escola Sagrada Família; 3r premi, Caterina Blancafort, de l’escola Annexa-Joan Puigbert. Cicle mitjà: 1r premi, Paula Pérez, del Cassià Costal; 2n premi, Lluís Roqueta, de Vedruna; 3r premi, Ariadna Chaves, de Vedruna. Cicle superior: 1r premi, Afra Ros, de Cassià Costal; 2n premi, Lola Martí, d’Annexa-Joan Puigbert; 3r premi: Carla Valverde, de l’escola Domeny. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)