Notícies i comunicats

29/05/2014

Les I Jornades Girona City of Talent distingeixen Juli Soler i Gabriel Ferraté

Des d'avui i fins dissabte les jornades aplegaran 40 ponents a Girona per promoure les noves tendències tecnològiques, turístiques, culturals i gastronòmiques.

Les primeres jornades Girona City of Talent distingiran avui a la nit per les seves trajectòries professionals a Juli Soler, ànima del Bulli, i el creador de la Universitat Oberta de Catalunya, Gabriel Ferraté. L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, entregarà al final de l’acte la distinció a Ferraté, i Ramon Soler, de la Diputació de Girona, serà l’encarregat d’entregar-la a Soler.

L’Ajuntament de Girona i l’empresa ServeisWeb Factory han ideat conjuntament aquesta primera edició de les jornades Girona Talent per tal de crear un esdeveniment de referència anual dedicat a Internet i a les idees i els valors del territori, amb especial atenció a les noves tecnologies, el coneixement, la cultura, el turisme i la gastronomia.

Les jornades tenen lloc avui a les set de la tarda i divendres a dos quarts de deu del matí al Saló de Descans del Teatre Municipal i el dissabte 31 de maig al Parc Científic. Durant aquests dies Girona City of Talent comptarà amb una quarantena de ponents, entre els quals destaquen Genís Roca, els cardiòlegs i germans Brugada, Dolors Reig, Salvador Suñer, Anton M. Planell, Jordi Plana, Albert Medrán o Bruno Halle. La iniciativa també comptarà amb entrevistes especials a Ferran Adrià i Kim Faura, les experiències gastronòmiques de Quim Casellas i Jordi Garrido, i les actuacions de Les Sixters i Cobosmika. Per a la primera edició s’entregaran dos premis especials per distingir dues trajectòries destacades.

Biografia dels guardonats

Juli Soler, nascut a Terrassa el 1949, va ser un dels artífexs del d’El Bulli de Cala Montjoi, considerat el millor restaurant del món i una font d’inspiració per al territori, una escola per al sector i un emblema per a l’Empordà. Al costat d’un xef únic com Ferran Adrià, amb qui es va associar l'any 1990 al capdavant d’El Bulli, van portar el restaurant a ser un referent mundial. En temps de canvi de paradigma, crisi i també de noves oportunitats, el Bulli i els seus referents ens van demostrar com des de la Costa Brava podem aconseguir allò que ens proposem, amb un propi tarannà, un estil de fer les coses i un valor com el de la proximitat, amb la premissa de saber tractar les persones més enllà de ser clients.

Gabriel Ferraté i Pascual va néixer a Reus el 1932 i és enginyer industrial i perit agrícola català. Catedràtic Emèrit Honorífic de la Universitat Politècnica de Catalunya. És President de l’Institut Cerdà i President del Consell Assessor per al desenvolupament sostenible de Catalunya. Ha estat Rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, Rector de la Universitat Oberta de Catalunya, Director de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers Industrials de Barcelona, Director General d’Universitats i Investigació, i Director General de Política Científica de l’Estat Espanyol, entre nombrosos premis i distincions. Bibliòfil, col·lecciona històries i cròniques de Catalunya. Està casat, és pare de tres fills i té dos nets, amant de la fotografia i el cinema antic. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)