Notícies i comunicats

30/05/2014

El VOL proposa una experiència gastronòmica en una plataforma voladissa sobre l'Onyar

Aquest espai innovador entrarà en funcionament a mitjan juliol i s'instal·larà al costat del pont de Pedra entre deu mesos i un any.

Font: Ajuntament de Girona

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el representant de l’empresa IXCE, promotora del projecte, Enric Sucarrats, han presentat aquest matí la iniciativa trencadora VOL Espai Gastronòmic Girona – Catalunya. Amb un espai singular sobrevolant el riu Onyar a l’altura del pont de Pedra, el VOL pretén ser un pol de promoció de la gastronomia del territori arreu del món. A la presentació hi han assistit també el director general de l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Xavier Espasa; el vicepresident de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Miquel Calm, i el president de Girona Bons Fogons, Toni Vallory.

El projecte del VOL es concreta en una instal·lació amb una plataforma voladissa sobre el riu Onyar que s’ubicarà al carrer de Santa Clara, a l’altura del pont de Pedra, a mitjan juliol i que hi romandrà entre deu mesos i un any. L’espai, que ha estat dissenyat exteriorment fent un símil amb el pont d’Eiffel, oferirà àpats per a un màxim de 18 comensals i comptarà amb diversos cuiners i cuineres del territori que participaran en aquesta iniciativa de show cooking.

“Fa molts anys que la gastronomia gironina va començar a alçar el vol i fa anys que vola molt alt. Aquest projecte neix per ser un aparador de l’excel·lència gastronòmica de Girona i del país en el seu conjunt; un aparador també de la capitalitat gastronòmica de Girona, i una tribuna per posar la gastronomia al servei de la promoció econòmica de la ciutat i de Catalunya”, ha manifestat l’alcalde.

La voluntat dels impulsors del projecte, l’empresa IXCE, és exportar aquest espai gastronòmic, pioner al nostre país, a altres ciutats i, tal com ha expressat l’alcalde, d’aquesta manera “s’abocarà la imatge icònica de les façanes de l’Onyar al món”.

A partir d’aquest cap de setmana es podran fer reserves de l’espai (per grups o de forma individual) per als mesos de juliol, agost i setembre. Podeu consultar més informació sobre el projecte i sobre les reserves al web www.volgastronomic.com  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)