Notícies i comunicats

03/06/2014

La XVIII Setmana del Cor de Girona aposta per augmentar la sensibilització cap a les malalties cardiovasculars

Del 10 al 14 de juny es portaran a terme conferències i activitats diverses destinades al foment dels hàbits saludables

Font: Ajuntament de Girona

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el president de l’Associació Gironina de Prevenció i Ajuda a les Malalties del Cor (GICOR), Tomàs Fajardo, han presentat aquest matí la programació d’activitats de la XVIII Setmana del Cor de Girona. El programa, destinat a fomentar la sensibilització cap a les malalties cardiovasculars, s’iniciarà el dimarts 10 de juny (19 h, Auditori Josep Irla) amb la conferència “Novetats en cirurgia cardíaca. La cirurgia cardíaca a Girona”, a càrrec del doctor Albert Igual. Les activitats s’allargaran fins al dissabte 14 de juny, quan tindrà lloc la Marxa Cor Fort.

Girona i les comarques gironines són pioneres pel que fa a promoció de la salut cardiovascular “i ho volem continuar sent”, tal com ha afirmat l’alcalde. “Volem mantenir Girona en un punt de lideratge pel que fa a territori cardioprotegit i cardiosaludable”, ha subratllat Puigdemont. L’alcalde de Girona ha enviat també un missatge als gironins i gironines per animar-los a participar a les activitats organitzades durant la Setmana del Cor. Tomàs Fajardo ha remarcat, com a “acte central i més important” de les jornades, la taula rodona del divendres 13 de juny, en la qual hi participaran les quatre entitats de prevenció de les malalties del cor de les comarques gironines i durant la qual es preveu que es constituirà la primera federació d’associacions de pacients del cor de la demarcació.

La Setmana del Cor està organitzada per l’entitat GICOR juntament amb l’Ajuntament de Girona i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)