Notícies i comunicats

04/06/2014

L'aula mòbil de l'Escola de Reciclatge treballa els valors de reciclar amb l'alumnat de la ciutat

Es tracta d'un recurs ofert als centres educatius de Girona amb motiu del Dia del Medi Ambient

Font: Ajuntament de Girona

El tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat i Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Girona, Jordi Fàbrega, i la tinenta d’alcalde i regidora d’Educació i Esports, Isabel Muradàs, han inaugurat aquest matí l’aula mòbil de l’Escola de Reciclatge, que s’instal·larà al passatge d’Emili Blanch de la ciutat des d’avui fins divendres. Durant aquest període, més de 300 alumnes de centres educatius de la ciutat visitaran l’espai, impulsat i promogut per la plataforma mediambiental Recyclia, l’associació per al reciclatge de làmpades AMBILAMP i les fundacions mediambientals Ecopilas i Tragamóvil.

Amb motiu del Dia del Medi Ambient, que se celebra demà, des de l’Ajuntament de Girona s’ha ofert aquest recurs educatiu, que fomenta els valors dels reciclatge, a les escoles i als instituts de la ciutat. Es tracta d’un projecte amb l’objectiu d’educar en el reciclatge de residus d’aparells elèctrics i electrònics, de piles i de bombetes i que pretén conscienciar i educar sobre la importància de la recollida selectiva i el posterior reciclatge d’aquest tipus d’aparells i objectes.

Aquesta activitat educativa s’adreça principalment a l’alumnat de 5è i 6è de primària i de 1r i 2n d’ESO. L’Escola de Reciclatge és una aula mòbil que es troba situada a l’interior d’un tràiler de 15 metres de llarg. Disposa de pantalles tàctils, projecció de vídeos i pel·lícules d’animació en 3D. A través d’una sèrie d’activitats, els alumnes realitzen un recorregut interactiu per diferents espais en els quals aprenen com reciclar bombetes, piles, telèfons mòbils, ordinadors, jocs o petits electrodomèstics i en els quals reflexionen sobre la importància de la seva contribució a la preservació del medi.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)