Notícies i comunicats

04/06/2014

21 finalistes al concurs del Festival Internacional de Mapping de Girona (FIMG)

Dels finalistes, que provenen de Catalunya, de la resta de l'Estat espanyol, de França, d'Itàlia, de Polònia i del Brasil, 16 participen a la categoria professional i 5 a la categoria oberta

Font: Ajuntament de Girona

Aquest matí s’han presentat en roda de premsa a l’Ajuntament de Girona els finalistes del concurs del Festival Internacional de Mapping de Girona (FIMG). L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el director del festival i del BLOOM, Richard Hebert, han presentat les xifres de les propostes inscrites: un total de 36 propostes a les categories professional i oberta, la major part de les quals provenen de Catalunya, tot i que també hi ha propostes de la resta de l’Estat espanyol, d’Itàlia, de França, de Mèxic, del Marroc, de Polònia i del Brasil. “Estem molt contents de la resposta obtinguda. És un festival molt especial, únic a Europa. El prestigi del jurat, a més, farà que el seu veredicte sigui una referència en el sector. Podem afirmar que Girona s’obre al món i irromp amb força en el sector de les arts visuals, el videoart i la videocreació”, ha subratllat l’alcalde.

A la categoria professional s’hi han inscrit 21 projectes d’empreses i professionals dedicats al món audiovisual i del mapping, dels quals el jurat n’ha seleccionat 16 com a finalistes. A la categoria oberta, per a persones no professionals, s’hi han inscrit 15 projectes i el jurat n’ha seleccionat 5 com a finalistes. Per tant, durant el FIMG es projectaran un total de 21 projectes finalistes del concurs.

A la categoria educativa, oberta a tots els alumnes de 5è i 6è de primària, així com als d’ESO, de les escoles i instituts de la ciutat de Girona, s’hi han apuntat set centres. Se’ls ha prorrogat fins al 15 de juny el termini per presentar els dibuixos que formaran part d’un mapping que crearà el BLOOM i es projectarà durant el festival fora de concurs. Els centres inscrits en la categoria educativa són els següents: Escola Annexa-Joan Puigbert, Escola Mare de Déu del Mont, Escola Pericot, Escola Taialà, Escola Vila-roja, IES Vicens Vives i IES Santiago Sobrequés.
 

Es busca artista visual

Avui també s’ha presentat el procés de selecció per escollir un artista visual nacional o internacional i/o un creador professional per desenvolupar una obra que formarà part de la programació del Festival Internacional de Mapping de Girona 2015, on es presentarà i exhibirà públicament per primera vegada. L’impulsor és l’Ajuntament de Girona, a través del Bòlit, Centre d’Art Contemporani.Girona i la voluntat és produir projectes contemporanis, donar-los difusió i vincular-los als contextos professionals per tal de generar propostes innovadores, formadores i creatives.

L’objectiu de la convocatòria és desenvolupar projectes artístics en residència a l’espai del Bòlit Residència Girona Creativa i promoure la producció i creació contemporània a la ciutat. En aquest cas, la creació estarà vinculada al Festival Internacional de Mapping de Girona, que enguany celebra la primera edició (del 30 de juliol al 3 d’agost). 

La convocatòria està dirigida a artistes visuals professionals, nacionals i internacionals, que vulguin desenvolupar un projecte site specific en el camp audiovisual del mapping a través d’una estada d’un mes a l’Espai Bòlit Residència Girona Creativa, del 30 de juliol al 30 d’agost de 2014. El termini de recepció de projectes està obert fins al 30 de juny de 2014. La resolució es farà pública en el lloc web del centre www.bolit.cat.

El jurat de la convocatòria està format per la direcció del Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona, per la direcció de l’Escola Municipal d’Art de Girona, pel director del Bloom – Centres 3D i Tecnologies Emergents - Girona i per un dels membres del jurat internacional dels premis del Festival Internacional de Mapping de Girona.

Es valoraran favorablement les propostes d’innovació i creació que s’insereixen en els llenguatges i els interessos propis del pensament i la creació contemporània; la capacitat d’establir ponts de comunicació entre la creació artística i la societat; les accions incloses en el projecte que permetin apropar els seus continguts al context i als agents locals; i la viabilitat tècnica.

El Bòlit es farà càrrec d’una part dels desplaçaments i dietes, pagarà els honoraris per l’exhibició de l’obra i també per a la producció i l’adquisició de l’obra, que passarà a formar part del Fons d’Art Contemporani de l’Ajuntament de Girona. L’Ajuntament tindrà dret d’exhibició permanent sobre l’obra guanyadora i reconeixerà, en tot moment, els drets d’autor recollits per la normativa legal vigent.

Podeu consultar el vídeo promocional del FIMG al següent enllaç 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)