Notícies i comunicats

09/06/2014

Avui es commemora el Dia Internacional dels Arxius a Girona

Per celebrar l'efemèride, aquest vespre (19.30 h) es portarà a terme una conferència amb el títol "Els secrets de la gigafoto de la Via Catalana"

Un any més, com cada 9 de juny, l’Arxiu Municipal de Girona celebra el Dia Internacional dels Arxius. Per celebrar aquesta efemèride, enguany s’ha organitzat la conferència “Els secrets de la gigafoto de la Via Catalana”, que pronunciarà el fotògraf i coordinador del projecte a l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Galdric Peñarroja. L’acte, que és gratuït, es farà avui al vespre (19.30 h) a les instal·lacions de l’Arxiu Municipal de Girona.

L’Onze de Setembre de 2013 va tenir lloc la Via Catalana cap a la Independència, una cadena humana de 400 quilòmetres organitzada per l’ANC que va aplegar entre un milió i mig i dos milions de persones, segons les diverses fonts. Per documentar aquest fet històric, uns 1.800 voluntaris van col·laborar en la ingent tasca de fotografiar tota la cadena per trams i d’unir les 107.038 fotografies seleccionades finalment fins a completar la gigafoto que avui es pot consultar al web de l’ANC. Peñarroja serà l’encarregat d’explicar aquest procés aquest vespre.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)