Notícies i comunicats

10/06/2016

Girona reviurà la Guerra de Successió aquest cap de setmana

Una de les novetats principals de la tercera edició de les jornades de recreació i divulgació històrica Girona Resisteix! és que el campament militar s'ubicarà al parc de les Ribes del Ter.

Aquest cap de setmana Girona acull una nova edició de les jornades de recreació i divulgació històrica Girona Resisteix!, organitzades per l’Associació Miquelets de Girona amb el suport de l’Ajuntament de Girona i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona. Aquest esdeveniment versa sobre els fets de la Guerra de Successió a la ciutat de Girona entre 1705 i 1713, anys en què es van produir setges reeixits i fracassats tant pel bàndol austracista com borbònic.

 

Una de les principals novetats d’aquesta tercera edició de les jornades és el canvi d’ubicació del campament militar del segle XVIII, que s’instal·larà en aquesta ocasió al parc de les Ribes del Ter. Allà, entre les 11 del matí i les 6 de la tarda, es podran veure algunes de les tasques habituals de les tropes: muntatge de cartutxos, instrucció, un concurs d’habilitat de fusellers i un episodi de justícia militar.

 

En aquesta edició, a més, la recreació recupera el format de dues jornades, amb la novetat del diumenge al matí d’un combat al Castell de Montjuïc, recreant l’atac borbònic que va partir la fortalesa l’any 1710. Amb la inclusió del Castell de Montjuïc en les jornades, l’Associació Miquelets de Girona busca un cop més posar en valor un espai de la ciutat desconegut per a moltes persones, tant gironines com visitants.

 

Dissabte a la tarda es viurà ja la tradicional presentació de les tropes participants i dels fets històrics a les 18.30 h a la plaça de la Catedral i al voltant de les 19 h començarà la recreació d’un combat urbà en diferents escenaris com el portal de Sant Cristòfol, la Torre Gironella, els jardins dels Alemanys, el carrer de Rocabertí, la plaça dels Lledoners i la plaça de Sant Domènec.

 

Es preveu que hi participin aproximadament uns 85 recreadors històrics militars i civils de les següents associacions: Miquelets de Catalunya, Micalets del Regne de València, Moià 1714, Aetas Rationis, Sanguen Honoris, i els amfitrions, Miquelets de Girona, que recreen el regiment d’infanteria de línia de Sant Narcís.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)