Notícies i comunicats

09/06/2016

La tercera edició del Ludivers convertirà de nou el Barri Vell de Girona en un univers de joc

Les principals novetats d'aquest any són la creació d'unes propostes lúdiques anomenades òrbites i d'un seminari per a professionals del sector lúdic.

Font: Ajuntament de Girona

El Festival de les Cultures de la Imaginació, el Ludivers, arriba enguany a la tercera edició. Del 16 al 19 de juny el Barri Vell de Girona serà de nou l’escenari d’un univers lúdic creat especialment per a l’ocasió i en el qual es podrà passejar per sis “planetes” diferents, dividits en àrees temàtiques: planeta imaginari, planeta gastrolúdic, planeta ecoconstruïm, planeta articiència, planeta juganer i planeta click&dit.

Una de les principals novetats d’aquest any és la creació d’unes òrbites entre planetes. Es tracta d’una sèrie de propostes lúdiques que faran de transició entre els diferents espais de joc ubicats en carrers i places i que acompanyaran els visitants en el trajecte entre planetes. Una altra de les novetats destacades d’aquesta tercera edició és l’activitat Espai Seminari, que tindrà lloc els dies 16 i 17 de juny amb l’objectiu d’esdevenir un espai de trobada i debat entre professionals del sector lúdic.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha assenyalat que la proposta del Ludivers “ens agrada especialment perquè ajuda a crear nous públics en l’àmbit de la cultura, un aspecte que va molt lligat a la política cultural de la ciutat”. “Aquesta creació de nous públics és determinant pel que fa a la voluntat de l’Ajuntament d’acostar la cultura a tota la ciutadania a través de diferents propostes”, ha afegit. Madrenas ha posat èmfasi també en el fet que dins del festival s’hi “relliguen perfectament valors del territori com la gastronomia o les arts escèniques” i, sobretot, aspectes educatius que fan del Ludivers “un puntal determinant en l’objectiu de Girona com a Ciutat Educadora”. L’alcaldessa ha animat les famílies gironines a participar del festival i ha recordat que aquest “és un dels festivals més participatius de tots els que es fan a la ciutat, fins i tot hi ha espectacles que es creen a partir de la pròpia participació del públic”.

La plaça de la Constitució, l’Espai Cívic Mercadal, la plaça de la Independència, el carrer Nou, el Centre Cívic Barri Vell – Mercadal, la plaça de Santa Susanna del Mercadal, la rambla de la Llibertat i la plaça dels Mercaders seran els espais de la ciutat que acolliran les diferents activitats programades, la totalitat de les quals seran gratuïtes.

La regidora d’Igualtat, Drets Socials, Treball, Joventut i Seguretat de l’Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque, ha posat en valor l’origen del festival, nascut al Centre Cívic Barri Vell - Mercadal. “Aquest festival neix de la col·laboració, la participació i la implicació de les entitats i associacions dels barris que s’involucren en la cohesió del seu propi barri i arriben a desenvolupar propostes que es converteixen en projectes de ciutat”, ha subratllat la tinenta d’alcalde, que ha destacat que “aquesta és una bona mostra del que pensem que ha de passar a la nostra ciutat, que és que les entitats i associacions liderin aquestes propostes culturals ajustades a la realitat social que ens envolta cada barri. Aquesta és una claríssima aposta de cultura per als barris feta des dels barris”.

Podeu consultar la programació del ludivers al web www.ludivers.cat
 

 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)