Notícies i comunicats

16/06/2016

L'Ajuntament de Girona inicia aquesta setmana una campanya d'inspecció als establiments alimentaris de la ciutat

L'objectiu de la iniciativa és comprovar les característiques i condicions actuals dels locals per determinar-ne el risc per a la seguretat alimentària.

L’Ajuntament de Girona iniciarà aquesta setmana una campanya d’inspecció a tots els establiments alimentaris de la ciutat (hotels, bars, restaurants, comerços, etc.) per tal d’actualitzar les dades del registre municipal. L’objectiu de la campanya és comprovar les característiques i les condicions actuals dels establiments alimentaris per tal de determinar-ne el risc per a la seguretat alimentària. La informació recollida permetrà al consistori establir noves prioritats i adequar el programa d’inspeccions de salut pública.

Aquesta campanya és merament informativa i d’actualització de dades registrals i no té finalitat sancionadora. En els darrers anys, la dinàmica del mercat i la crisi econòmica ha comportat que molts establiments de la ciutat s’hagin reconvertit per adequar-se a les preferències dels clients. Per això és important tenir una fotografia real de les característiques i les condicions actuals dels establiments que operen a la ciutat.

El vicealcalde i regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació i Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, ha assenyalat que es tracta d’una “acció positiva, ja que ens permetrà tenir informació suficient per poder programar els controls pertinents d’una manera adient i proporcional al risc”. “D’aquesta manera, podrem actuar amb la màxima diligència davant de possibles casos que puguin suposar un perill per a la salut pública de la nostra ciutadania”, ha afegit Berloso.

Per la seva banda, la regidora de Salut de l’Ajuntament, Eva Palau, ha recordat que iniciatives com aquesta s’emmarquen en el conveni de col·laboració amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per a la prestació de serveis de salut pública de competència municipal. “En la línia de la redacció del pla de salut de la ciutat, hem de fer una diagnosi de com ens trobem actualment per determinar sobre quins punts hem d’incidir especialment”, ha explicat la regidora.

Per efectuar aquest treball de camp, que comportarà la visita a prop d’un miler d’establiments, l’Ajuntament contractarà una empresa especialitzada en auditories alimentàries. Els auditors tècnics estaran degudament acreditats per l’Ajuntament i la inspecció no tindrà cap cost per a l’establiment. Es preveu que la campanya acabi l’any vinent. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)