Notícies i comunicats

21/06/2016

L'Ajuntament de Girona destina 162.000 euros a projectes de solidaritat i cooperació

En total s'han subvencionat 23 projectes, catorze dels quals en l'àmbit de la cooperació internacional i nou en l'àmbit de la sensibilització i l'educació per al desenvolupament.

Font: Ajuntament de Girona

Aquest 2016 l’Ajuntament de Girona destinarà un total de 162.000 euros per a subvencionar 23 projectes de solidaritat i cooperació. Les subvencions es divideixen en dues línies d’ajuts: una per a les associacions que treballen en projectes de cooperació al desenvolupament en l’àmbit internacional (130.000 euros) i l’altra per a entitats amb projectes d’educació per al desenvolupament i sensibilització (32.000 euros).

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha posat èmfasi en el fet que “malgrat haver passat uns anys complicats, des de l’Ajuntament de Girona hem volgut continuar amb les mostres de solidaritat cap a països amb més dificultats i més vulnerables que el nostre i per això no hem disminuït les ajudes a la cooperació”. L’alcaldessa ha destacat també que és “important” que la ciutadania “vegi com el seu ajuntament s’implica en cooperació internacional” per treballar “conjuntament per fer una ciutadania més cívica, més responsable i més madura”.

Dels projectes subvencionats aquest 2016, catorze són de l’àmbit de la cooperació internacional i tenen com a objectiu la millora de les condicions de vida de les poblacions beneficiàries a través d’actuacions en l’àmbit de la salut, l’educació, el gènere, l’economia i el desenvolupament sostenible. Els nou restants son projectes de sensibilització i educació per al desenvolupament que tenen el seu àmbit d’actuació en la ciutat de Girona, ja que pretenen donar a conèixer als seus ciutadans i ciutadanes les causes de les desigualtats econòmiques mundials, el foment de la tolerància i el diàleg, així com els valors de la cultura de la pau i el respecte dels drets humans.

Tal com ha explicat el regidor de Cooperació, Cristòbal Sánchez, dels catorze projectes de cooperació internacional, quatre tenen com a destinació el Senegal, 4 més Guatemala i els altres es desenvoluparan a països com el Marroc, Togo, Ruanda, Equador, Colòmbia i l’Índia. “La implicació i el retorn a la ciutat i la qualitat del projecte són dos requisits necessaris per a la selecció de les propostes”, ha assenyalar Sánchez.

Aquests ajuts els convoca l’Ajuntament de Girona en el marc del programa municipal de solidaritat i cooperació i compta amb l’assessorament del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació.  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)