Notícies i comunicats

29/06/2016

L'Escola Municipal d'Humanitats ressegueix la Girona de la invasió francesa de 1285 a "Temps de setge"

La ruta històrica literària ha estat dissenyada per l' historiador Elvis Mallorquí i compta amb la col·laboració del Museu d'Història de Girona.

Aquest dilluns passat al vespre, l’Escola Municipal d’Humanitats (EMHU) va engegar la cinquena ruta literària que ofereix els dilluns de juliol. Enguany s’ha proposat una passejada literària per la Girona del setge de l’estiu de 1285. Una bona ocasió per redescobrir la ciutat gràcies a les paraules dels seus mateixos protagonistes, del cronista Bernat Desclot i de textos literaris actuals com Les filles de Sara, de Sílvia Planas, directora del Museu d’Història de Girona, institució que també col·labora en aquesta ruta.

Per aquesta primera vetllada, s’ha comptat amb la presència de cinc socis del Club Girona Cultura així com el tinent d’alcalde i regidor de cultura qui ha destacat “la qualitat de les propostes culturals que es plantegen per a aquest estiu a la ciutat i, molt especialment, d’aquestes rutes que incorporen la redescoberta de textos que ens ajuden a entendre el nostre patrimoni”.

La ruta històrica i literària “Temps de setge” se celebrarà els dilluns de juliol, del 4 al 25, a les 20 h, i hi haurà l’opció d’acabar-la amb un sopar al bar restaurant +Cub. La selecció dels textos ha anat a càrrec de l’historiador Elvis Mallorquí, que també farà de guia cada dilluns, acompanyat de l’actriu Mireia Vallès.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)