Notícies i comunicats

30/06/2016

El Festival Undàrius convertirà Girona en un aparador de la cultura tradicional i popular aquest cap de setmana

S'hi podran veure demostracions de dansa, concerts i balls, o degustar tastets de cuina, entre moltes altres propostes.

Des de demà i fins diumenge, 3 de juliol, Girona acollirà la tercera edició del Festival Undàrius, que convertirà la ciutat en un aparador de cultura tradicional i popular, principalment catalana i occitana. En el marc de l’Undàrius es portarà a terme el Campus de Cultura Popular, una sèrie d’activitats formatives consolidades que afegeixen un espai de reflexió i intercanvi al festival. 

Les places i els centres cívics de la ciutat seran escenaris de les diferents propostes, que recullen noms de prestigi en cultura popular com són Christian Pacher o els grups Komred o Cocanha, entre molts altres. La presentació del Campus i l’acollida dels participants donaran el tret de sortida al festival demà a les 9 del matí. 

Un dels plats forts del festival serà la mostra de glosa (cançó improvisada dels Països Catalans), demà a les 20.30 h amb Mateu “Xuri”, Maribel Servera, Ferriol Macip, Gemma Balagué, Laia Pedrol i Mireia Mena, acompanyats de Francesc Tomàs “Panxito”, Alba Tomàs i David de la Higuera. L’acte acabarà amb una exhibició de sardanes i un assaig de castells dels Marrecs de Salt, que comptarà amb la presència de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. 

La presentació també demà (19.30 h, Museu d’Història de Girona) del catàleg de gegants centenaris, que ocuparà un espai destacat en els estudis d’imatgeria de cultura popular de Catalunya, i l’espectacle Óssos del Pirineu, de dissabte, que representa la tradició del ball de l’ós, provinent i fortament arrelada a les terres del Pirineus, des del Pallars al Vallespir. 

El tinent d’alcalde i regidor de Cultura, Carles Ribas, ha volgut destacar que “la cultura popular està molt viva a la nostra ciutat” alhora que “l’Ajuntament treballa i seguirà treballant per recuperar la imatgeria de la ciutat i la cultura popular”. També ha fet un agraïment al teixit associatiu de Girona que com ha remarcat David Ripoll, director del festival, és imprescindible per caminar cap a un festival de cultura tradicional de referència. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)