Notícies i comunicats

24/04/2018

The Real Group encapçala el cartell de la setena edició del Girona A Cappella Festival

Coincidint amb Temps de Flors, del 12 al 20 de maig onze grups de quatre països actuaran a diferents espais de la ciutat.

El tinent d’alcaldia i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, acompanyat del vicepresident i diputat de Cultura, Noves Tecnologies, Esports i Benestar de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, i el director del festival, Pau Marquès, han presentat aquest matí la setena edició del Girona A Cappella Festival. L’esdeveniment tindrà lloc a la ciutat del 12 al 20 de maig, coincidint amb Girona, Temps de Flors, i comptarà amb actuacions d’onze grups musicals provinents de quatre països.

El festival, únic d’aquest gènere a tot l’Estat, portarà algunes de les formacions referents en l’àmbit internacional de la música sense instruments, expressada només amb la veu. The Real Group, que celebra els 30 anys de trajectòria, encapçala un cartell en què també destaquen els polonesos Audiofeels, els britànics The Beatbox Collective, les cubanocatalanes Gema4 o la producció pròpia del festival: The Beatles A Cappella Tribute, amb Les Anxovetes & The Hanfris Quartet, dues de les millors formacions vocals del nostre país.

Tal com ha assenyalat el regidor Carles Ribas, el festival “és una oportunitat perquè la gent jove s’acosti a aquest gènere musical i que arribi, d’aquesta manera, a conèixer i a gaudir de tot tipus de música”.

Girona A Cappella Festival ha situat la marca Girona, ciutat de festivals dins el circuit europeu a cappella i ja és parada imprescindible en les gires europees de les principals formacions del gènere, així com visita obligada pel públic amant de la bona música. El festival és una proposta cultural de primer ordre, en què prima l’excel·lència i la qualitat artística i en què també s’inclouen propostes de proximitat. A més, el festival completa la programació amb actuacions de corals a la plaça de la Independència.

L’esdeveniment començarà el 12 de maig a les 18 h de la tarda a la plaça de la Independència amb el grup Audiofeels, i seguirà a les 20.30 h amb el concert de The Real Group a l’Auditori. Durant tota la setmana seguiran els concerts a la plaça de la Independència, a la Casa de Cultura i, com a novetat, enguany s’obrirà l’espai a la Casa Solterra amb un concert del Cor Flumine, amb taquilla inversa. El grup britànic The Beatbox Collective clourà el festival el dia 20 de maig, a les 18 h.

La imatge gràfica aquest any representa una flor groga, fet que lliga l’esdeveniment amb el Girona, Temps de Flors, que se celebrarà a la ciutat durant la mateixa setmana.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)