Notícies i comunicats

28/08/2019

Les biblioteques del Gironès ofereixen 54 clubs de lectura per al curs 2019-2020

Hi participen 13 equipaments bibliotecaris de Girona, Cassà de la Selva, Celrà, Llagostera, Salt, Sarrià de Ter, Sant Gregori i, com a novetat, Sant Julià de Ramis

Les biblioteques del Gironès oferiran 54 clubs de lectura el curs vinent, set més que durant el període 2018-2019. Aquestes activitats es dividiran entre els tretze equipaments bibliotecaris de la comarca que hi participen i que formen part dels municipis de Girona, Cassà de la Selva, Celrà, Llagostera, Salt, Sarrià de Ter, Sant Gregori i, com a novetat aquest any, Sant Julià de Ramis.

Les persones que estiguin interessades en alguna de les propostes s’hi poden inscriure des d’aquesta mateixa setmana a la mateixa biblioteca on vulguin assistir al club. Durant el setembre es faran les sessions de presentació d’alguns dels clubs i posteriorment començaran les primeres sessions en els dies programats.

Hi ha clubs per a tots els gustos: des d’aquells on es comenten obres de narrativa en general fins als més especialitzats temàticament o per gènere literari (clubs de novel•la negra, de teatre, de poesia, de còmic, de premsa, de literatura i cuina, de literatura i art, de literatura i cinema, etc). També se’n poden trobar d’adreçats a joves o a nens, a persones que necessiten millorar les habilitats lectores o de la llengua en la qual està escrit el llibre i, fins i tot, de música. Per tant l’oferta és molt diversa i permet trobar la proposta que millor s’ajusta als interessos de la ciutadania.

Què és un club de lectura?

Els clubs de lectura es creen a partir de persones interessades a compartir la lectura i el comentari d'obres diverses. És un espai de tertúlia i debat, en què el grup s'organitza per llegir el mateix llibre i reunir-se un dia, a la biblioteca, per comentar-lo. Es tracta d’una activitat que reuneix persones lectores que han decidit compartir el plaer de la lectura amb altres lectors i que avui en dia s’han convertit en una oferta ineludible de les biblioteques.

Amb els clubs de lectura es presenta l’oportunitat de fer-ho de manera habitual i amb la possibilitat d’aprofundir en cada lectura més enllà de la simple valoració: durant la trobada mensual es pot fer un apropament crític de l’obra amb una persona experta que condueix la reunió. A més, les trobades poden comptar en alguns casos amb persones convidades l’autor/a, l’editor/a, especialistes en el tema del llibre, etc.) i, a vegades, s’organitzen activitats paral•leles dins del club, com ara sortides al teatre o al cinema o sessions de lectura en veu alta, entre altres.

Per participar-hi, només cal inscriure’s a la biblioteca corresponent i prendre el compromís d’assistir a les reunions mensuals havent llegit el llibre proposat, que proporciona la mateixa biblioteca. La inscripció és gratuïta.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)