Notícies i comunicats

26/01/2016

El dibuixant Juanjo Sáez presenta "Hit Emocional" a l'Espai Marfà

L'acte tindrà lloc aquest dijous a les 19 h i estarà conduït per diversos seguidors gironins de l'autor, creador de la sèrie d'animació "Arròs covat".

L’autor i creador de la sèrie d’animació “Arròs covat”, Juanjo Sáez, presentarà aquest dijous, a les 19 h, a l’Espai Marfà la seva darrera novel·la gràfica Hit emocional (Ed. Sexto Piso). La presentació de la novel·la tindrà format de tertúlia musical i comptarà amb la col·laboració de diversos seguidors de l’obra de Sáez a Girona. La conducció de l’acte la farà el músic saltenc Tom Hagan, Gina Guillén conversarà amb l’autor i Lídia Noguerol, bloguera i crítica musical, acompanyarà la presentació amb les cançons que conformen la banda sonora de la novel·la. L’acte, coorganitzat per l’Espai Marfà i Biblioteques de Girona, comptarà amb la col·laboració de Moritz.

Hit emocional es basa en la tira còmica sobre música que publica cada mes a la revista Rockdelux. De Sonic Youth a Los Planetas, de Radiohead a Animal Collective, de LCD Soundsystem a Arcade Fire, The Smith a The Strokes… Juanjo Sáez retrata les seves passions musicals i la seva educació sentimental. Com ell mateix confessa a les seves pàgines: “Jo, fa vint anys, ja era un nostàlgic quan encara no havia perdut quasi res”.

La novel·la no és només un manifest absolut d’amor al rock, sinó també una emotiva reflexió sobre les maneres que té la música d’esmunyir-se entre les nostres vivències i redimensionar-les. Així, al parlar de grups que li agraden (o que li han agradat), Juanjo Sáez esbossa una sentida autobiografia on la música es converteix en el fil conductor que remet a llocs, moments i persones. Durant tres-centes pàgines memorables, aquesta novel·la gràfica en què trobem l’inconfusible estil de l’autor (i la seva barreja d’humor i nostàlgia), ens recordarà perquè estimen tant la música i també aquells amb qui la compartim i descobrim.

Juanjo Sáez va néixer el 1972 al barri barceloní de La Sagrera. Va estudiar Art, Disseny i Pintura a l'Escola Massana. Als anys 90 va començar a col·laborar en fanzines com a dibuixant i autor. Després va començar a treballar en revistes de caràcter cultural com Rockdelux i en altres mitjans com el suplement La Luna de El Mundo, la revista Qué Leer, El Periódico de Catalunya o El País. Actualment col·labora en el diari Ara. També és el creador de la sèrie d'animació “Arròs covat”.

Per a més informació de l’activitat consulteu la pàgina web www.girona.cat/marfa o truqueu al 972 010 009. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)