Notícies i comunicats

01/02/2016

La ciència centra el 4t "Menú de lletres" de les Biblioteques del Gironès

Durant tot el mes de febrer les biblioteques de Girona, Salt, Sarrià de Ter, Celrà, Cassà de la Selva i Llagostera difondran els fons relacionats amb la disciplina científica escollida per cada equipament.

Les biblioteques públiques del Gironès han triat la ciència com a eix central de la 4a edició del “Menú de lletres”. Així, sota el títol de “La ciència a prop teu”, difondran, durant tot el mes de febrer, els seus fons relacionats amb l’especialitat científica triada per cada equipament. Com és habitual, aquesta proposta es basa en l’exposició i recomanació dels llibres, revistes i pel·lícules a l’entorn de diferents àmbits. En el marc d’un acord de col·laboració conjunt de totes les biblioteques del Gironès, aquest any s’han sumat per primer cop a la iniciativa les biblioteques de Celrà, Llagostera i Cassà de la Selva, que s’afegeixen així a les de Girona, Salt i Sarrià de Ter.

Les especialitats seleccionades per les biblioteques participants en aquest cicle anual de prescripció bibliogràfica són l’astronomia (Biblioteca Juilà Cutiller de Llagostera), la biologia (Biblioteca Just M. Casero de Girona), la botànica (Biblioteca Iu Bohigas de Salt), la ciència i els infants (Biblioteca Massagran de Salt), ecologia (Biblioteca Municipal de Celrà), la física i la química (Biblioteca Ernest Lluch de Girona), la geologia (Biblioteca Antònia Adroher de Girona), les matemàtiques (Biblioteca Carles Rahola de Girona), la meteorologia (Biblioteca Salvador Allende de Girona), la paleontologia (Biblioteca Municipal de Cassà de la Selva) i la zoologia (Biblioteca Emília Xargay de Sarrià de Ter).

Paral·lelament, s’han programat algunes activitats divulgatives. La biblioteca Salvador Allende oferirà els tallers infantils “On ets Andròmeda” i “Màgia i ciència” els dissabtes 6 i 20 de febrer, respectivament, a les 11.30 h. I la Biblioteca Julià Cutiller ha organitzat conjuntament amb l’Observatori Astronòmic Can Roig de Llagostera la xerrada multimèdia “De què fa olor la lluna?”, el dissabte 13 de febrer, a les 19.30 h, a la sala gran Centre Cultural Can Roig, gratuïta i oberta a tothom.

Es tracta d’una activitat organitzada conjuntament pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments de Cassà de la Selva, Celrà, Girona, Llagostera, Salt i Sarrià de Ter.

Podeu consultar més informació al web www.bibliotequesdegirona.cat

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)