Notícies i comunicats

10/04/2013

Una exposició itinerant commemora els 10 anys del Voluntariat per la llengua a Girona

Dos expositors rotaran per la Biblioteca Pública de Girona i els centres cívics de la ciutat

Font: CNL Girona

Avui s’ha posat en marxa l’exposició “10 anys trobant-nos. Voluntariat per la llengua”, que serveix per celebrar el 10è aniversari del programa, amb un expositor a la Biblioteca a la Biblioteca Pública de Girona i un altre al centre cívic Pla de Palau. Des d’ara i fins al 30 de juny, els dos expositors passaran per tots els centres cívics de la ciutat per tal de donar a conèixer la tasca que durant aquests 10 anys s’ha dut a terme des del Voluntariat per la llengua.

Els expositors contenen informacions i dades del programa a la ciutat i també exposa algunes fotografies fetes per parelles lingüístiques. D’aquesta manera, es vol apropar el programa a tota la ciutadania.

El Voluntariat per la llengua es va posar en marxa el 2003 a Cornellà de Llobregat i va engegar un any més tard a Girona. Des de llavors s’han format unes 1.300 parelles lingüístiques que han contribuït a millorar i fomentar l’ús del català entre la població gironina.

Al llarg d’aquest 2013 es faran activitats i diversos actes per celebrar aquest 10è aniversari.

El programa Voluntariat per la llengua, impulsat pel Departament de Cultura i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística, celebra enguany els 10 anys d’existència amb un balanç global de 71.478 parelles lingüístiques. Per commemorar-ho s’han programat diverses activitats i s’ha dissenyat un logotip especial.

El Voluntariat per la llengua és un programa que posa en contacte persones que tenen coneixements bàsics de català (aprenents) amb persones que el parlen de manera habitual (voluntaris) per tal que puguin parlar en un context real.

L’exposició es podrà veure les dates següents a:

Biblioteca Pública de Girona del 5 d’abril al 2 de maig
CC Sant Narcís del 3 al 21 de maig
CC Santa Eugènia del 22 de maig al 13 de juny
CC Onyar del 14 al 30 de juny
CC Pla de Palau del 5 al 29 d’abril
CC Pont Major del 30 d’abril al 21 de maig
CC Pedret del 21 de maig al 9 de juny
CC Ter del 10 al 30 de juny

Font: Consorci per a la Normalització Lingüística de Girona

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)