Notícies i comunicats

26/07/2018

L'Ajuntament de Girona reforça i reorganitza el servei de la Policia Municipal per millorar la convivència ciutadana

Les oficines del carrer Bacià passaran a estar obertes les 24 h per oferir un servei continuat.

Font: Ajuntament de Girona

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació, Seguretat i Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, han presentat aquest matí les novetats en reorganització de la Policia Municipal de Girona, per tal de millorar la convivència ciutadana. Set agents que fins ara estaven ubicats a les oficines conjuntes de la Policia Municipal i els Mossos d’Esquadra es traslladaran a les oficines del carrer Bacià, que passaran a donar servei continuat les 24 hores.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha volgut destacar que “la prioritat de l’Ajuntament es reduir els actes d’incompliment d’ordenances, que tot i que han baixat substancialment, passant de 747 el primer semestre de 2017 a 654 el primer semestre de 2018, es vol seguir treballant per millorar el confort de la ciutadania, el civisme i la resolució de conflictes”, alhora que ha remarcat que “la policia de proximitat i els agents ambientals són una eina clau per millorar la convivència ciutadana”.

Per donar resposta a les necessitats plantejades a la Taula de Seguretat relatives a seguretat ciutadana i civisme també s’han augmentat les patrulles en dues unitats, que faran servei des de les 18h de la tarda fins a les 4 h del matí i que “se centraran sobretot en tasques de convivència veïnal i de queixes per activitats a l’espai públic”, tal com ha volgut remarcar el regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació, Seguretat i Cooperació, Eduard Berloso.

Els requeriments a la Policia Municipal per molèsties als ciutadans, convivència veïnal i queixes per activitats a l’espai públic suposen el 67% de la totalitat dels requeriments de policia administrativa i representen un 20% de la totalitat dels requeriments policials a Girona.

Pel que fa a l’incompliment de les ordenances, han disminuït el nombre d’actes aixecades en un 12% respecte al primer semestre de 2017 i es preveu una disminució total anual en un 5%-8% fruit del treball realitzat durant l’any anterior sumat a la conscienciació ciutadana. “L’objectiu és mantenir aquesta tendència augmentant la qualitat del servei policial en relació amb el civisme i la disminució de les demandes ciutadanes en aquesta matèria”, ha remarcat Madrenas.  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)