Notícies i comunicats

30/07/2018

Jay Jay Johanson, Sandrine Piau, Blaumut, Angela Hewit, Marwan i Jan Lisiecki són alguns dels artistes destacats de la nova temporada de tardor – hivern de l'Auditori

La programació inclou 23 propostes amb artistes internacionals, propostes emergents i finals de gira i les entrades ja estan a la venda. L'Espai Marfà complementa la programació posant accent en la creació, la formació i la divulgació.

Font: Ajuntament de Girona

El proper 14 de setembre l’Auditori de Girona donarà el tret de sortida a la temporada de tardor-hivern, una programació formada per un total de 23 propostes, 13 de música clàssica, 9 de moderna i un concert de Nadal en família pensat per viure’l amb els més menuts de la casa. La nova temporada té la voluntat de generar un impacte sobre el nostre territori mostrant un ampli espectre de gèneres musicals i de propostes molt diverses, conjugant propostes internacionals, amb altres de ova creació o finals de gira. El complement d’aquesta programació serà el treball realitzat a l’Espai Marfà, un equipament que ja és una peça indispensable en aquest impuls i projecció del talent local, amb diversos jornades de formació i divulgació.

Aquesta temporada alguns noms propis del panorama internacional es presenten en exclusiva a Catalunya, com el de cas de la pianista canadenca Angela Hewitt (8 novembre), que oferirà la seva lectura de les mítiques Variacions Goldberg de J.S. Bach; la soprano Sandrine Piau, reconeguda com una de les veus imprescindibles de l’escena internacional i que convidarà el públic gironí a un fascinant viatge amb obres de Debussy, Poulenc i Previn (18 octubre); el pianista Jan Lisiecki (10 desembre) després de debutar a l’Estat en un recital a Girona l’any 2013, i que torna de nou amb un concert amb de partitures tan virtuoses com el Gaspard de la nuit de Ravel. La temporada clàssica reserva un espai per homenatjar Frederic Mompou durant el 125è aniversari del seu naixement, amb dos recitals de piano a càrrec de Josep Colom, Música Callada (30 de setembre) i Sira Hernández (28 octubre) Cançons i danses.

La temporada que s’estrena també serà el debut a Catalunya de joves grans talents de la música clàssica, com és el cas de la virtuosa violinista María Dueñas i de la parella artística formada per Lucie Horsch (flauba de bec) i Thomas Dunford (llaüt).

La programació de música moderna comptarà amb l’actuació del versàtil artista suec Jay Jay Johanson (11 novembre) que tornarà a Girona en un concert organitzat conjuntament amb el festival Temporada Alta. Un dels grups referents de l’escena musical catalana, Blaumut, posarà el punt i final a la gira de presentació del seu tercer treball Equilibri amb el concert a l’Auditori de Girona (25 novembre al migdia). Gossos també ha escollit la nova programació de l’Auditori per realitzar el concert final de la seva gira, Zenit (10 novembre). Destaca dins la temporada el concert de Marwan, una de les propostes estatals més prometedores, que actuarà per primera vegada a l’Auditori de Girona acompanyat de la seva banda, per presentar el darrer treball publicat Mis paisajes interiores.

La programació de moderna vol incidir d’una manera especial en la creació i formació locals, fent de la temporada estable una plataforma per als artistes casa nostra: grups com Les Anxovetes es programaran a la Sala Montsalvatge de l’Auditori (11 d’octubre) on presentaran el seu nou espectacle (d)ones. I sota la proposta Cicle Càpsula faran el seu primer salt a l’escenari gironí l’artista Paula Grande (22 setembre) i The Wilder Company (14 desembre).

El tinent d’alcaldia i regidor de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha volgut destacar que “l’Auditori està fent un pas de gegant pel que fa a programació i està aconseguint, d’aquesta manera, ser un equipament de referència al país i un punt de trobada per gaudir de la música”.

Tres dels concerts d’aquesta temporada s’han programat amb un treball conjunt amb el Festival Temporada Alta, són les propostes: Jay Jay Johanson, Le Croupier i l’estrena de l’òpera Llull, el nou projecte de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya amb música de Francesc Cassú, llibret de Jaume Cabré i sota la direcció escènica de Xavier Albertí.

Com en cada temporada es continua el treball en col·laboració entre el sector públic i privat, i alguns dels concerts de la programació són possibles gràcies a la col·laboració de les institucions, empreses i entitats culturals que comparteixen i intervenen en la vida musical de la ciutat.

La programació artística s’ha treballat conjuntament amb els col·laboradors habituals com la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya i la Fundació Metalquimia, GIOrquestra, Orquestra de Girona, Cor Geriona i el Festival Temporada Alta.

Totes les entrades i abonaments es posen a la venda a partir d’avui mateix. Els canals de venda són els habituals: web de l’Auditori www.auditorigirona.org o presencialment a les taquilles de l’Auditori de Girona i del Teatre Municipal.  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)