Notícies i comunicats

01/08/2018

Tanca la primera edició casal d'art contemporani del Bòlit, Centre d'Art Contemporani. Girona

El casal, que s'ha dut a terme entre el 2 i el 31 de juliol, és el primer d'aquestes característiques a Catalunya .

Ahir va finalitzar la primera edició del casal d’art contemporani organitzat pel Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona, que s’ha dut a del 2 al 31 de juliol i en el que hi han participat 9 nens i nenes d’edats compreses entre els 9 i 12 anys, ha estat realitzat sota el marc del projecte educatiu de centre. Aquest casal és el primer d’aquestes característiques a Catalunya.

Durant el mes de juliol, aquest petit grup s’ha iniciat en el món de l’art contemporani aprenent sobre les diferents disciplines de l’art contemporani – pintura, escultura, performance, landart, il·lustració, fotografia, audiovisuals, etc, i ha gaudit de tot tipus d’activitats i tallers amb artistes.

El regidor de Joventut i Cultura de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha volgut destacar que
“per al Bòlit ha estat una oportunitat per aplicar el projecte educatiu del Centre i que considerem que és una experiència pilot que servirà com a model en el futur”. També ha volgut posar de relleu “que la majoria dels nens i nenes participants van triar aquest casal com a primera opció entre una oferta diversa de 50 casals a Girona i que la raó d’aquesta tria és que són infants artistes, motivats molt directament per la pràctica de les arts visuals, especialment el dibuix i la pintura”.

Algunes de les activitats més destacades han estat el taller de performance que la mainada ha realitzat amb l’artista anglesa Denys Blacker, que actualment exposa “Mapes efímers. Complicitats i sincronies” al Bòlit, el taller de serigrafia amb l’artista Sebi Subiròs, un recorregut lúdic i musical per la ciutat de Girona amb el grup PulpoPop, un recorregut per la ciutat a través de les obres d’art urbà del projecte Milestone, i una visita a l’exposició de Joan Mateu “L’oblit de la forma” que actualment està a la Casa Pastors, entre d’altres.

També ha tingut una excel•lent recepció l’intercanvi realitzat amb el Casal del Museu del Cinema. En aquest, els joves del Museu del Cinema van explicar la col•lecció de Tomàs Mallol als nens i nenes del casal d’art contemporani i, en contrapartida, els joves del casal d’art contemporani van explicar l’exposició de fotografia “Un món paral·lel” de Joan Fontcuberta que es troba actualment al Bòlit_LaRambla.

El casal s’ha realitzat de dilluns a divendres als matins, de 9 h a 13 h i totes les activitats s’han iniciat i finalitzat al Bòlit_PouRodó. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)