Notícies i comunicats

03/08/2017

La Policia Municipal deté un home per un delicte contra la salut pública

La detenció es va produir en el marc del Dispositiu "Places Segures", que s'allargarà fins al 30 de setembre.

La Policia Municipal de Girona va detenir dilluns, dia 30 d’agost, Luis Fernando O.C. de 21 anys, de nacionalitat hondurenya i resident a Girona, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública.

La tarda de dilluns, 30 d’agost, tres agents de la unitat de Motoristes i dos agents de la Secció d’Investigació i Seguretat van iniciar el Dispositiu de Control de Places Segures per evitar la comissió de delictes i actes incívics. Aproximadament a les 18:00 hores, els agents de la Secció d’Investigació i Seguretat, que realitzaven el servei de paisà, van localitzar un grup de tres persones en uns jardins del Barri Vell, que en veure els agents van fugir del lloc, un amb bicicleta i l’altra a peu.

Immediatament els agents uniformats de la Secció de Motoristes van poder interceptar la persona que va fugir amb la bicicleta, que va resultar ser Luis Fernando O.C. En l’escorcoll realitzat pels agents es va localitzar, a l’interior dels pantalons, una bossa de plàstic amb una substància vegetal, presumptament marihuana, i un bitllet de cinc euros en una butxaca. A més, a l’interior de la bossa de mà que portava hi van localitzar una bàscula de petites dimensions, presumptament utilitzada per a la venda de petites quantitats de substàncies.

Posteriorment, els agents de paisà van localitzar l’home que havia marxat a peu, que va resultar ser Sellam B.M. En l’escorcoll es va localitzar un paper d’alumini amb una substància vegetal a l’interior, presumptament marihuana, manifestant Sellam B.M. que l’havia comprat a l’home que havia marxat amb la bicicleta.

Davant d’aquests fets, els agents van detenir Luis Fernando O.C. com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues. Una vegada a la zona de garjoles es va fer un escorcoll exhaustiu i es van localitzar, sota els pantalons de xandall dues bossetes que contenien substància vegetal, presumptament marihuana, i tres embolcalls de paper d’alumini que contenien una substància vegetal, possiblement marihuana.
Gestions posteriors van permetre saber que la quantitat total de la substància era de 15,933 gr.  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)