Notícies i comunicats

23/08/2018

La setmana que ve començaran les obres de rehabilitació de l'entrada al barri de Vila-roja

Les actuacions consistiran en la reparació de les voreres de la zona de l'Escola Sagrada Família i es preveu que el tram de davant del centre educatiu estigui acabat abans de l'inici del curs.

La setmana que ve es preveu que comencin les obres de rehabilitació de l’entrada al barri de Vila-roja. Les actuacions consistiran principalment en la reparació de les voreres de la cantonada del carrer del Primer de Maig amb la carretera de Sant Feliu, a la zona de l’Escola Sagrada Família, i tenen un termini d’execució de tres mesos. Tot i això, està previst que les actuacions que afecten el tram del davant de l’escola finalitzin abans de l’inici del curs escolar, el proper 12 de setembre.

Les obres permetran que tota persona que surti a peu del barri i es dirigeixi cap a l’est, amb la intenció de travessar la carretera de Sant Feliu pel pas de vianants, pugui fer-ho per un recorregut pavimentat i sense graons. “Aquesta actuació és especialment rellevant perquè permetrà millorar qualitativament la mobilitat i l’accessibilitat dels veïns i veïnes d’aquesta zona de la ciutat i, a més, possibilitarà que els i les alumnes de l’Escola Sagrada Família puguin accedir-hi amb més seguretat. Gràcies als pressupostos participats podem fer actuacions com aquestes que milloren un tema prioritari per nosaltres com és la mobilitat escolar”, ha remarcat el tinent d’alcaldia i regidor d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Joan Alcalà.

La rehabilitació de l’entrada al barri de Vila-roja va ser un dels projectes escollits pels veïns i veïnes en el marc dels pressupostos participats dels barris del 2016. El projecte inclou l’enderroc de la vorada i el paviment actual de l’entrada a l’escola, l’execució de la nova reixa de recollida d’aigües plujanes a la mateixa entrada i la construcció i la pavimentació de la nova vorada, amb el corresponent gual per a vehicles.

Les obres s’han adjudicat per un import de 15.393,97 euros (IVA exclòs) a l’empresa Obres i Construccions Germans Cruz. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)