Notícies i comunicats

06/05/2018

S'inicien els treballs preliminars de les obres que afectaran la plaça de Salvador Dalí per l'ampliació d'El Corte Inglés

Està previst que les tasques que tinguin una zona d'incidència més propera a l'escola Cassià Costal finalitzin abans de l'inici del curs escolar.

Avui s’han iniciat els treballs preliminars de les obres que afectaran la plaça de Salvador Dalí amb motiu de l’ampliació del centre comercial El Corte Inglés. Les actuacions se centraran en la millora de les vies perimetrals de circulació dels vianants per garantir-ne la mobilitat en aquest sector durant tot el període d’obres. En aquest sentit, es preveu la formació d’un gual de vianants a la cantonada del carrer de Bru Barnoya i Xiberta amb la plaça.

Està previst que les obres que tinguin una zona d’afectació més propera a l’escola Cassià Costal finalitzin abans de l’inici del curs escolar, dimecres de la setmana que ve, i per això s’hi preveu treballar en cas que sigui necessari durant el cap de setmana. En aquest mateix tram, es tallarà el carril dret de circulació i la vorera immediata a la plaça perquè s’hi hauran de talar els arbres existents per poder-hi situar la tanca d’obres.

A partir del 12 de setembre s’actuarà en la part de la carretera Barcelona. En primer lloc, es farà la tala d’arbrat en el tram de carrer corresponent a la plaça i el centre comercial, fet que obligarà a talls puntuals de circulació. El tancament de la plaça Salvador Dalí obligarà a redistribuir el moviment de vianants a la zona, de manera que s’incrementarà el número d’usuaris de la vorera entre l’escola Cassià Costal i la carretera Barcelona. Per això s’ha previst, per a més endavant, ampliar aquest tram de vorera.

“Les actuacions a la zona de la plaça de Salvador Dalí suposen un dels eixos principals de la transformació de la fisonomia de l’entrada sud de la nostra ciutat, un dels projectes més ambiciosos dels propers anys. Demanem als veïns i veïnes de la zona que disculpin les molèsties que les obres puguin causar”, ha remarcat el tinent d’alcaldia i regidor d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Joan Alcalà. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)